Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bombával fenyegetőzött

Bombával fenyegetőzött

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bombariadó volt Gyöngyösön egy Dózsa György utcai társasházban. Egy férfi a kora esti órákban telefonált be a rendőrségre és közölte, bomba fog robbanni az épületben. A lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, majd a szakemberek átvizsgálták a házat, de nem találtak robbanószert. A betelefonálót még aznap este elfogták.

Órákig nem térhettek vissza bombariadó miatt a Dózsa György utca 14 szám alatt élők. A lakók itt, az orvosi rendelő épületében várakoztak, míg a tűzszerészek átvizsgálták az épületet. A társasház lakói végül fél 11-kor térhettek vissza otthonaikba.

A rendőrséghez a kora esti órákban érkezett egy bejelentés, miszerint bomba fog robbanni az épületben. A hívás után nem sokkal a rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A bejelentőt hamar elfogták.

– Tizenhét bombakutató vizsgálta át az épületet, nem találtak robbanószert. Így rövid időn belül visszamehettek a lakók. A rendőrök nem sokkal később a gyöngyösi buszpályaudvaron elfogtak egy 49 éves parádsasvári férfit, aki elkövette a bűncselekményt. Õt gyanúsítottként hallgatták ki közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt – mondta el Soltész Bálint, a HMRFK sajtószóvivője.

A társasház lakóinak nem kis bosszúságot okozó férfi tettéért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.


Tovább az archívumra