Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illatgyertya okozott tüzet

Illatgyertya okozott tüzet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Míg tegnap bombariadó okozott riadalmat a városban, a hétvégén egy tűzeset miatt kellett daruval kimenekíteni az embereket egy külvárosi lakóépület harmadik emeletéről. Több lakót füstmérgezés gyanújával vizsgáltak a mentősök. A balesetet egy illatgyertya okozta, a tűz pedig az egész lakásban szétterjedt. Az eset kapcsán tűzvizsgálat indult.

Még az ablakok is kitörtek, akkora volt a füst ebben a lakóházban. Egy harmadik emeleti lakásban egy illatgyertya okozott hatalmas károkat. Az ott lakó férfi a nagy füstre figyelt fel, és felkeltette a feleségét, így még időben ki tudtak menekülni a lakásból. Mivel a tűz az egész lakásban szétterjedt, hat embert daruval kellett kimenekíteni. Ezeket az amatőr felvételeket egy szemtanú készítette a balesetről.

– A tűzhöz percek alatt kiérkeztek a város hivatásos tűzoltói. A házat negyven ember hagyta el az oltás idejére. Az egységek pedig egy vízsugár segítségével elég rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületet mindegyik lakó időben elhagyta – közölte Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A lakás tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, ám a szomszédok azt mondták, hatalmas füst terjengett a lépcsőházban. Több embert a helyszínre érkező mentősök is megvizsgáltak, félő volt ugyanis, hogy füstmérgezést kaptak, ám kórházba senkit sem kellett szállítani.

A lakás tulajdonosa azt mondta, nem volt a szobában, amikor kigyulladtak a tárgyak, így a nagy füstre figyelt fel és menekült ki feleségével a lakásból. A tűzeset több családot is érintett. Az ügyben tűzvizsgálat indult.


Tovább az archívumra