Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ünnepek alatt is dolgoztak

Az ünnepek alatt is dolgoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Eltömődött kémények, közlekedési balesetek, ficamok, törések. A karácsonyi és szilveszteri időszakban sem pihentek a tűzoltók és a mentők. A gyöngyösi kórház orvos-igazgatója szerint az idei időszak hasonlóan alakult a korábbi évekhez képest, ám idén többen próbálkoztak öngyilkossággal, és országosan több idős ember hűlt ki a saját otthonában.

Még ma is csúszik az út a város legtöbb pontján, a gyalogosok csak óvatosan közlekednek a járdán. A hó és ónos eső miatt az karácsonyi szünidő alatt is többen sérültek meg a csúszós utakon, ficamokat és végtagtöréseket láttak el a kórház dolgozói.

A karácsonyi hosszú hétvégén 14, míg szilveszterkor és az azt követő napokban összesen 32 riasztás érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére. Főként kisebb tűzesetekhez, és a jeges úton megcsúszott autókhoz vonultak az egyenruhások, de több kéményből a lerakódott kormot távolították el a szakemberek. December 24-én egy súlyos baleset adott munkát a szakembereknek.

– 24-én Gyöngyös és Karácsond között történt egy baleset: lesodródott az úttestről és felborult egy személygépkocsi. A gyöngyösi tűzoltóknak kellett feszítővágó segítségével kiszabadítani a beszorult sofőrt – mondta el Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Karácsonyfatűz nem történt városunkban, viszont annak ellenére, hogy tilos petárdázni, ez a pirotechnikai eszköz tüzet is okozott egy családi házban.

A gyöngyösi kórházban sem volt eseménytelen az ünnepi időszak. Ahogyan a korábbi években, idén is többen csúsztak el a jeges járdán, viszont ebben az évben több idős ember is érkezett, aki a saját otthonában hűlt ki.

Nem csak a kihűlt emberek száma nőtt meg, hanem azoké is, akik öngyilkosságot kíséreltek meg.

– Több idős beteg érkezett hozzánk öngyilkossági szándékkal bevett nagy mennyiségű gyógyszerekkel. Szerencsére úgy néz ki, hogy eddig mindenkit sikerült megmenteni – közölte Assani Omar orvosigazgató.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy idős rokonainkkal gyakrabban tartsuk a kapcsolatot, és figyeljünk embertársainkra.


Tovább az archívumra