Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vona bízik a megegyezésben

Vona bízik a megegyezésben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is bízik a helyi politikai erők megegyezésében Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki Fórum című műsorunkban arról beszélt: országgyűlési képviselőként mindent megtesz a megegyezés előmozdításáért.

A helyi politikai erők megegyezésének hiányában a tavaly októberi választások óta nem tudott alpolgármestert választani a gyöngyösi képviselő-testület, amely így fut neki a költségvetésről szóló szavazásnak. Vona Gábor, a helyi testületben hat taggal jelen lévő Jobbik elnöke stúdiónkban azt mondta: képviselőik Gyöngyös érdeke szerint szavaznak majd a költségvetés vitája során.

– Nyilván mi is értékeljük ezt a helyzetet, de az alapvető álláspontunk a képviselőttestületi döntések kapcsán, beleértve a költségvetést is, hogy ami a városnak érdeke, azt támogatjuk, ami pedig nem a város érdeke, azt nem támogatjuk. Tehát a költségvetésről szakmai döntést kell hozni, függetlenül attól, hogyan alakul az együttműködés kérdése – tette világossá a pártelnök.

Vona Gábor azt mondta: országgyűlési képviselőként mindent megtesz annak érdekében, hogy a három párt közötti együttműködés ügyét előmozdítsa. Vona Gábor a svájci frank brutális drágulásával kapcsolatban azt mondta: a tavalyi forintosítás ugyan enyhített a devizahitelesek helyzetén, de a megoldást nem tartja elégségesnek.

– 2009 óta mi ugyanazt mondjuk: a felvételkori árfolyamon kell forintosítani a devizahiteleket. Vagyis nem piaci árfolyamon, ahogy azt tavaly év végén a kormány megtette, ami szerintem a devizahitelesek átverése és becsapása volt – fogalmazott.

Vona Gábor hozzátette: álláspontjuk szerint nem csak az ingatlanhitelesek ügyében lenne szükség intézkedésekre, hanem sok szabad felhasználású-, vagy autóhitel esetében is.


Tovább az archívumra