Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján

Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen átadták a hagyományosan ilyenkor kiosztott Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetéseket.

Idén Butykáné Bágyi Judit zenepedagógus, a városi kulturális rendezvények elmaradhatatlan szereplője, valamint a Lisztikné Zeke Katalin által vezetett Muzsikus Céh Vegyeskar vehette át az elismerést.

Az ünnepi beszédet idén dr. Ördög István önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke mondta, aki a hétköznapi embernek a kultúrával való találkozásairól szólt, kiemelve, hogy a gyöngyösieknek milyen sok lehetőségük van erre. Ördög István hangsúlyozta, bizottságuk, mely eddig 2-3 millió forintot tudott évente kiosztani több mint 100 pályázó között, a kulturális pályázatok összegét idén várhatóan emelni fogja.

A Muzsikus Céh Vegyeskar és a Cantus Corvinus Vegyeskar által előadott Te Deum már a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjjal kitüntetetteknek szólt. A díjat elsőként Butykáné Bágyi Judit zenepedagógus vehette át, aki zongorakísérőként 33 éve állandó, már-már nélkülözhetetlen szereplője a város ünnepségeinek, rendezvényeinek.

Butykáné Bágyi Judithoz hasonlóan vastaps köszöntötte a másik díjazottat is, a Muzsikus Céh Vegyeskart. A Lisztikné Zeke Katalin által vezetett kórus a 40 éve Holló Erzsébet által alapított Muzsikus Céh leánykar utóda, így a díjat átvevő karvezető úgy tartotta helyénvalónak, hogy elődjével együtt ünnepeljen.

A két kórus Karai József Estvéli nótázás című kórusművével köszöntötte az ünnepelteket, a pohárköszöntőt pedig Hiesz György polgármester mondta. A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepség este a gyulai várszínház Füveskönyvek című előadásával zárult.


Tovább az archívumra