Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerű úticél a Mátra

Népszerű úticél a Mátra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jól indult a 2015-ös év a szállodák és vendéglátóhelyek számára. A legfrissebb adatok szerint az év első hónapjában négyezerrel több vendég érkezett Heves megyébe, mint egy évvel korábban. Az élénkülés már pár éve folyamatos, idén januárban több mint 33 ezer vendég 71 ezer éjt töltött el térségünkben. A helyi szállodák és a tourinform iroda is felkészült a nyári szezonra.

Bővülő szállodai szolgáltatások, túrázási lehetőség. A Mátra lábánál remek természeti adottságok várják a belföldi és külföldi vendégeket. Ráadásul egyre többet, hiszen évek óta tart a turizmus fellendülése térségünkben. Az idei év első részében ez az élénkülés tovább folytatódott, a szakemberek pedig bíznak abban, hogy a növekedés az év további részében sem áll meg.

“2013-ban Gyöngyös közigazgatási területén a vendégéjszaka szám 125 ezer volt, 2014-ben ez a szám elérte a 142 ezret” – mondta Benkő Béla TDM menedzser.

A belföldi vendégek átlagosan 2, míg a külföldiek 3 napra érkeznek pihenni a térségbe.

Az egyik gyöngyösi szálloda igazgatója is vendégszám növekedésről számolt be televíziónknak. Dinya Anikó azt mondja, 2012 óta, mióta megnyitotta kapuit a hotel, évről évre egyre több vendég érkezik ide pihenni.

“A Január-Február-Márciusról tudok beszélni, amit már 2015-ben is látunk, az eredményét, itt gyakorlatilag összességében mondjuk a januárt tekintve egy 40%-os növekedésről beszélhetünk mind forgalomban, tehát bevételben, mind pedig telítettségben” – mondta az Aktuálisnak Dinya Anikó.

A szálloda már gőzerővel készül a nyárra, egy új beruházás segítségével már minden szobában fellelhető wifi, a főtéri Tourinform iroda pedig meghosszabbított nyitva tartással várja a turistákat. Ezen kívül egy kihelyezett irodát is megnyitnak a Mátrában.

“Azt vettük észre, hogy a turistaforgalom inkább a Mátrára koncentrálódik, nem pedig a belvárosra, ezért Mátrafüreden lesz egy kihelyezett tourinform irodánk, és természetesen emellett megfelelő turisztikai kiadványokkal, információs térképekkel várjuk az idelátogatókat” – fogalmazott Benkő Béla.

Térségünkben továbbra is a Mátra, a Tisza-tó és Eger vonzza a legtöbb turistát.


Tovább az archívumra