Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Motoros szezon

Motoros szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hétvégén megtörtént az első motoros baleset a Mátrában. A személygépkocsival ütköző motorost kórházba szállították. A jó idő beköszöntével egyre több a motoros az utakon és a tavaszi hónapokban megnő a balesetek száma is. Ezek elkerüléséért érdemes odafigyelni a motor műszaki állapotára, a védőfelszerelésekre és a vezetéstechnikára és érdemes betartani a sebességkorlátozásokat is.

Napsütés, 20 fok – beköszöntött az igazi tavasz. Mátraháza és Sástó környékén egyre több a motoros is.

Ilyenkor nem elég csupán két kerékre pattanni és útnak indulni, előtte meg kell győződni arról, hogy a jármű megfelelő műszaki állapotban van-e, elő kell venni a védőfelszereléseket, és nem árt gyakorolni a vezetéstechnikát is.

A hétvégén Sástó közelében egy motoros és egy személyautó ütközött össze. A baleset következtében a motorost kórházba kellett szállítani. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

A rendőrség mindenkit arra int, hogy körültekintőbben közlekedjenek, és tartsák be a szabályokat, valamint, hogy ne csak a gépjárműveket, hanem saját magukat is készítsék fel a arra, hogy több hónapnyi kihagyás után ismét motorra ülnek – hangsúlyozta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.


Tovább az archívumra