Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári táborok

Nyári táborok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kevesebb mint két hét van hátra a nyári szünetig. Sok szülő ilyenkor már lázasan keresgéli a nyári táborok hirdetéseit, hogy a lehető legtartalmasabb nyarat biztosíthassa gyermekének. Gyöngyösön egy gyerek egy heti táboroztatása körülbelül 17 és 35 ezer forint közötti összegből jön ki.

Most még az iskolapadban ülnek a gyerekek, ám hamarosan megkezdődik a nyári szünet. Sok szülő több nyári táborba is elküldi gyermekét, hogy hasznosan teljen el a szünidő. A Mátra Múzeumban például 4 turnusban várják színes programokkal az általános iskolásokat. A kicsik az itt töltött napok alatt kikapcsolódhatnak, és új, érdekes ismeretekre is szert tehetnek.

– Figyelünk arra, hogy legyenek új elemek, változatos elemek. Persze ami bevált és úgy láttuk, hogy a gyerekek is nagyon élveznek, azokat a programokat igyekszünk megtartani, de azért azt is színesíteni. Ilyen nagyon népszerű program például a mátrai ásványgyűjtő kirándulás. Az kihagyhatatlan, nagyon élvezik a gyerekek – sorolta Szőke Szilvia, a Mátra Múzeum munkatársa.

A nyári szünetet a gyerekek játékos nyelvtanulással is tölthetik. Ezt idén több táborban is megtehetik.

– Idén is, mint minden évben angol tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket. Idén négy hetet fogunk tartani, kettő hét az iskolásoknak és kettő hét az óvodásoknak. Az iskolások témája Anglia lesz, az óvodásoknak pedig a mesehősök – mondta Varga Enikő, a Helen Doron Nyelviskola vezetője.

Természetesen nem maradnak program nélkül a sportos gyerekek sem. A Gyöngyösi Strand például többféle tábornak is helyet ad.

– Alapvetően a vízi táborok amik főszerepet kapnak. Úszótáborok tömkelege, vízilabda tábor várható, illetve a strand területén a homokos sportágakban strandkézilabda, strandfoci kap majd főszerepet – sorolta Juhász Péter ügyvezető.

A gyerektáborok ára az ellátás mértékétől függően változik. Általánosságban azonban elmondható, hogy Gyöngyösön a legolcsóbb egy hetes táborok ára is 17 ezer forint körül mozog, a legdrágább pedig 35 ezer forintba kerül.


Tovább az archívumra