Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lovagkori gyereknap

Lovagkori gyereknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lovagkori Gyereknapot tartottak Abasáron. A szervezésben a településvezetés mellett az általános iskola és az óvoda részt vett.

A helyszínen elfogyasztott ételekből származó bevételt a két intézmény alapítványa kapta meg. A szervezők célja az volt, hogy kimozdítsák a gyerekeket egy napra, és megmutassák, hogy az internet világban is el lehet tölteni az időt szabadtéri játékokkal.

Kosárfonás, íjászat, vadétel főzés, ügyességi játékok – szülők, iskolások, óvodások egyaránt jól érezték magukat az első Lovagkori Gyermeknapon, Abasáron..

Kimozdulni a szabadba, együtt a családdal – ez volt a célja a szervezőknek – amit sikerült is megvalósítani, hiszen több száz gyermek, szüleivel együtt élvezte a programokat, amelyekkel egyfajta egészséges egyensúlyt is szeretnének kialakítani a gyerekek életében– tette hozzá a polgármester.

Lénártné Benei Anikó, polgármester, Abasár

A lovagkori naphoz hűen elméleti és gyakorlati feladatokat is kaptak a résztvevők.

A gyerekek a Lions klub jóvoltából szemvizsgálaton megbizonyosodhattak szemük egészségéről, emellett láthattak hatalmas gépeket, de a legtöbbjüknek a kincskeresős vetélkedő tetszett igazán.

A rendhagyó gyereknap ötletgazdája a helyi óvoda volt.


Tovább az archívumra