Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyereknap

Gyereknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén háromnaposra bővült a gyereknap Gyöngyösön. A Főtéren ugrálóvár, vetélkedők és trambulin várta a kicsiket, a városban pedig ingyenes kisvonat szállította a családokat a Mátrai Móka Játszóhát és a gyöngyösi állatkert között, ahol szintén különböző programokon vehettek részt a gyerekek. A Bornapok után a főtéri színpadon mesemusicallel, népmesével és gyermekkoncerttel szórakoztatták a fiatal közönséget.

Kisoroszlán simogatás, ugrálóvár, arcfestés. Nemcsak a Főtéren és a Mátrai Móka Játszóházban zajlottak gyermeknapi programok a hétvégén, hanem az állatkertben is. Egy napra a gyöngyösi gyepmesteri telep négy lakója is beköltözött az állatkertbe, ahol örökbe is fogadhatták az árva kutyusokat.

Miközben a Fő téren egész hétvégén várták a kicsiket, a vasárnap már csak róluk szólt a színpadi produkciókat illetően is. Gyermekkoncerttel, népmesékkel, bábjátékokkal és mesemusicallel készültek és az előadásokat a szülők is nagyon élvezték.

– A közönség létszámával abszolút meg vagyok elégedve, ezért mindig meg kell dicsérni a közönséget, és sokszor azt veszem észre, hogy talán a felnőttek, mint hogy ha jobban élveznék ezeket a műsorokat, de azért úgy gondolom a kicsiknek is nagyon tetszett – fogalmazott Cserős Melinda művelődésszervező.

Színpadra állt többek között a Harlekin Bábszínház, a Kákics együttes, a Babszem Jankó Gyermekszínház és a Pódium Színház is. A Budapesti művészek úgy látták,sikerült a mesemusicallel mosolyt csalniuk a gyerekek arcára.

A Főtéri gyermeknapra szép számmal látogattak ki családosok, akik a programok közül megtalálták a számukra legkedvesebbet. A nap főhősei természetesen a gyermekek voltak.

A gyermeknapot Magyarországon 1931 óta ünnepeljük május utolsó vasárnapján.


Tovább az archívumra