Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Békefutás – tiéd az első lépés

Békefutás – tiéd az első lépés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Peace Run, békefutás, a világ legnagyobb váltófutása, Gyöngyösön is áthaladt. Hazánk az idén 18 alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot.

Gödöllőről futva hozták a lángot a békefutók, hogy a gyöngyösi Fő téren a város óvodásaival együtt hívják fel a figyelmet a békére, ami nem csak a háború távollétét jelenti, hanem a megelégedettség és harmónia meglétét is- mondta a színpadon Oláh Endre, a váltófutás oszlopos tagja, aki köszöntőjében elmondta, hogy Gyöngyös 1999-ben egyedüliként csatlakozott az országban a Sri Chinmoy nemzetközi békevárosokhoz. A béke filozófus által 28 évvel ezelőtt életre hívott békefutás, mára a világ legnagyobb kezdeményezésévé nőtte ki magát.

A békefutás célja, az emberek közötti barátság, béke, összetartozás erősítése. Azt már az óvodások is tudják, hogy miért fontos a béke.

A futókat méltatva vette át a fáklyát Hiesz György polgármester, aki a mozgalom fontosságát, a béke megőrzését hangsúlyozta.

A béke gondolatát vitték tovább a futók, akik Abasáron, Egerszalókon keresztül Egerbe indultak, majd Miskolcon, Aggteleken át Szögligetig futnak.


Tovább az archívumra