Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Balesetek

Balesetek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még mindig gyorshajtás és ittas vezetés miatt történik a legtöbb közúti baleset térségünkben. Ennek ellenére az elmúlt egy hétben több olyan súlyos sérüléssel járó szerencsétlenséghez riasztották a rendőrséget és a mentőket a környéken, melyek azért történtek, mert az autósok figyelmen kívül hagyták a közlekedési szabályokat.

Augusztus 15-én a 3. sz főúton történt baleset, amikor a Brezova tanyánál egy autós szabálytalanul balra akart kanyarodni, és összeüközött egy őt előzni szándékozó másik gépkocsival.

Mindkét jármű az út bal oldalán lévő árokban kötött ki. Az ütközés és a figyelmetlenség miatt rögtön egy újabb baleset is történt a helyszínen. Az ütközés miatt lassító kocsisorba hátulról belerohant egy autós. A tömeges karambol végső mérlege az első esetben két súlyos, a másodikban pedig két könnyű sérült. Itt a figyelmetlenség és a szabálytalanság volt a kiváltó ok, csakúgy, mint augusztus 20-án, amikor egy kocsisort szabálytalanul előző motoros egy másik motorossal ütközött frontálisan a 21-es főúton.

Ennek ellenére térségünkben évek óta az ittas vezetés és a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet. Ezért a gyöngyösi rendőrség fokozott ellenőrzésekkel igyekszik kiszűrni az alkoholos befolyásoltság alatt álló, illetve a száguldozó sofőröket. Az idei nyár egyébként ezidáig viszonylag nyugodtan telt, hiszen egyetlen halálos közúti baleset sem történt a környéken, és nem kellett gyermek-kerékpáros balesetnél, és vízi balesetnél sem helyszínelniük a rendőröknek


Az Aktuális napi hírei (2006-08-23 )

Tovább az archívumra