Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mária-park

Mária-park

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepi szentmise keretein belül adták át Pálosvörösmarton a Mária Parkot. A terület a lelki megnyugvás, az imádság és az elmélkedés helyszínéül is szolgálhat a településre érkező zarándokoknak és a helyi lakosoknak egyaránt.

– Most már szép ez a park. De igazán csak akkor lesz szép, akkor lesz teljes, ha az ideérkező zarándokok imája fogja betölteni. Ha minden fűszálhoz, minden falevélhez, minden virágsziromhoz 1-1 ima, 1-1 fohász fog kötődni – mondta megnyitó beszédében Dobróka László, a település korábbi polgármestere.

Az összesen 1400 km hosszú, több száz kilométeres magyarországi szakasszal is rendelkező Közép-Európai Mária Út zarándokai a parkban megpihenhetnek, imádkozhatnak és elmélkedhetnek is. A területet és a szobrokat Katona István püspök ünnepi szentmisén áldotta meg.

A park kialakításának ötlete 1,5 évvel ezelőtt fogalmazódott meg. A terveket hamar tettek követték. A Mária Út Egyesület egy Európai Uniós pályázat segítségével Észak-Magyarországon a pálosvörösmartival együtt 9 helyszínen alakított ki hasonló pihenőparkokat.

– Most már több ezres létszámmal járják és maga a zarándoklat reneszánszát éli, elsősorban Nyugat-Európában még, de mi bízunk benne, hogy a Mária Út ide fogja hívni nyugatról is a testvéreket és járni fogják – mondta Szarvas Zoltán, a Mária Út Egyesület koordinátora.

A Mária Park kialakítói bíznak benne, hogy a terület a lelki megnyugvás helye lesz, mind a településre érkező zarándokok, mind pálosvörösmarti lakosok számára.


Tovább az archívumra