Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportolók vendégségben

Sportolók vendégségben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Energia Sc-Gyöngyös strandlabdarúgó csapata nyerte meg a Magyar Strandlabdarúgó Bajnokságot. A dobogó legfelső fokára lépett játékosokat és edzőket még a bajnokság előtt Hiesz György Gyöngyös polgármestere látta vendégül. A kötetlen beszélgetésen a csapat tervei, és a városi finanszírozás lehetőségei is szóba kerültek, de bemutatkoztak a csapat legújabb, külföldről érkezett tagjai is.

Büszke lehet a város az Energia Sc tagjaira, hiszen sokat fejlődtek a sportolók és egyre szebb eredményeket produkálnak- így köszöntötte Hiesz György a város polgármestere a külföldi játékosokkal kibővült strandlabdarúgó csapatot. A találkozásra még a magyar bajnokság előtt került sor, ekkor még csak találgattak a sportolók, hogy mely csapatok lesznek a legerősebbek. A kötetlen beszélgetésen felmerült a városi támogatás mértéke is, Hiesz György szerint a rendelkezésre álló keretből nagyon nehéz igazságosan támogatni a sport és a kultúra résztvevőit.

– Biztos, hogy lesznek feszültségek, mert nem egyformán tudjuk finanszírozni majd a labdarúgást, a röplabdát, a kézilabdát, az asztaliteniszt, a kosárlabdát, az úszást, nem tudunk, tehát ennyi pénze senkinek nincs – szögezte le a polgármester.

Csiba Attila az Energia Sc elnöke szerint mindig szükség van a támogatásokra, hiszen ahhoz, hogy egyre nagyobb színvonalat érjen el a csapat, pénzre van szüksége.

– Azt szokták mondani, hogy a sporthoz mint a háborúhoz, pénz és pénz és pénz kell. Azt kell mondani, hogy az idei költségvetésünk a jelenlegi eredményeinkhez, célokhoz megfelelő. Nyilvánvalóan minél nagyobb eredményeket tűzünk magunk elé, annál több támogatás lesz – vélekedett.

A csapathoz most új, külföldről érkezett sportolók is csatlakoztak, közülük pedig többen kiváló eredményeket tudhatnak magukénak, így az edzők biztosak abban, hogy sokat tudnak segíteni a gyöngyösi játékosoknak.

– A válogatott játékosok mellett vannak külföldi idegenlégiós játékosaink, akik a világ élvonalába tartoznak. Bruno Malias ötszörös világbajnok strandlabdarúgó, Rui Coimbra két héttel ezelőtt nyert meg a világbajnoki címet a portugál válogatottal, a Duerte Vivo egy fiatal tehetség a portugál válogatottból – sorolta Izsvák Zsolt, az MLSZ standlabdarúgó szakágvezetője.

Összesen négy külföldről érkezett játékos segíti a gyöngyösieket. Stephan Meier ötszörös világbajnokkal Izsvák Zsolt vette fel a kapcsolatot, és számára nem is volt kérdés, hogy egy gyöngyösi csapatot erősítsen.

Az Energia Sc strandlabdarúgó válogatottja végül megszerezte a magyar bajnoki címet, így részt vehetnek a bajnokok ligáján is.


Tovább az archívumra