Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 25 éve a fogfronton

25 éve a fogfronton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

25 éves a gyöngyösi Bengyel Fogtechnika. Ez alkalomból jubileumi ünnepséget tartottak a Batthyány téri fogcentrumban. A fogtechnika vezetőjét és dolgozóit Gyöngyös város polgármestere is köszöntötte.

A vállalkozás hagyományát Bengyel Sándor nagyapja teremtette meg a családban, ő ugyanis az 1950-es években géplakatos mesterként dolgozott Gyöngyösön. Ennek emlékeként egy általa használt üllő látható ma is a fogcentrum udvarán. Bengyel Sándor 1975-ben végezte el a fogtechnika szakot, ezt követően egy vállalatnál dolgozott beosztottként, de szerette volna magát önállóan is kipróbálni. Saját vállalkozását 1982-ben indította el. Egy konyhában kezdte a cég kiépítését munkatársaival együtt, majd a Mátrai úton vettek egy ingatlant, végül, pedig a Batthyány térre költöztek. A fejlődés azonban nem állt meg, már a következő évekre is vannak terveik – mondta el a fogcentrum vezetője.

 

A 25 éves évforduló alkalmából Hiesz György polgármester is köszöntötte a fogtechnika vezetőjét és dolgozóit. Elmondta, hogy a nyolcvanas években több helyi vállalkozás kezdte meg működését Gyöngyösön, és azóta is fontos munkát végeznek a városban. A megnyitót követően Bengyel Sándor köszönte meg több dolgozójának is eddigi munkáját egy csokor virággal vagy egy apró ajándékkal.

 

Tarjányi Andrea


Az Aktuális napi hírei (2007-06-15 )

Tovább az archívumra