Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kív" /> Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kív" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még egy évig önállóan

Még egy évig önállóan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kíván, további két tanár pedig betegszabadságot vett ki. A polgármester szerint a kényszerű létszámleépítések után az érzelmek játszották a főszerepet, de ősszel rendben elindul a tanév. Az oktatási tárca vizsgálatot indított.

Miután Tarnabodon is szorítani kellett a nadrágszíjon, a település a tavasszal először hitelt vett fel, hogy ki tudják fizetni a rendszeres szociális segélyeket. A távozó jegyző helyére nem vettek fel újat, elbocsátottak egy karbantartót, egy óvónőt és két dajkát. Az általános iskolában négy nyugdíjas tanárnő felmentéséről döntöttek, ezzel a lépéssel 13 millió forintot akart megspórolni a falu önkormányzata. Ekkor azonban közbeléptek az érzelmek – fogalmazott Tarnabod polgármestere, Pető Zoltán.

 

A tanév utolsó hetére egy óvodapedagógus és két dajka segített be Mindezt a polgármester leírta az oktatási tárca felé is – mivel a szakminisztérium is vizsgálódik az ügyben. A történtekről szerettük volna megkérdezni Hegedűs Zsuzsanna, a távozó iskolaigazgató álláspontját is, ám ő nem kívánt kameránk elé állni.

 

Õsszel kettesével összevont osztályokkal indul a tanév, Társulni kellene, hiszen az önálló iskola fenntartásához még 40 tanuló hiányzik. De ez még egy másik, hasonló problémákkal küzdő településsel sem egyszerű – mind a helyi szülők, mind Tarnazsadány vezetése tiltakozott a közös iskolafenntartás terve ellen. A többi, megkeresett falu eleve szóba sem állt velük –állítja a polgármester.

 

Az új tanév tehát biztosan elindul Tarnabodon – egy új iskolaigazgatóval és kevesebb pedagógussal. 2008 szeptemberétől pedig a tervek szerint a dél-hevesi kistérség oktatási célú társulásában folytatják – hiszen egyedül nem megy.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-06-15 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A brigád - A vajdasági Petőfi brigád története - dokumentumfilm
15:22
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:42
15:45
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság