Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kív" /> Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kív" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még egy évig önállóan

Még egy évig önállóan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tarnabodon nincs, aki tanítson – így szóltak a legutóbbi hírek. Miután 4 nyugdíjas pedagógust elbocsátottak, az iskola igazgatója jelezte: távozni kíván, további két tanár pedig betegszabadságot vett ki. A polgármester szerint a kényszerű létszámleépítések után az érzelmek játszották a főszerepet, de ősszel rendben elindul a tanév. Az oktatási tárca vizsgálatot indított.

Miután Tarnabodon is szorítani kellett a nadrágszíjon, a település a tavasszal először hitelt vett fel, hogy ki tudják fizetni a rendszeres szociális segélyeket. A távozó jegyző helyére nem vettek fel újat, elbocsátottak egy karbantartót, egy óvónőt és két dajkát. Az általános iskolában négy nyugdíjas tanárnő felmentéséről döntöttek, ezzel a lépéssel 13 millió forintot akart megspórolni a falu önkormányzata. Ekkor azonban közbeléptek az érzelmek – fogalmazott Tarnabod polgármestere, Pető Zoltán.

 

A tanév utolsó hetére egy óvodapedagógus és két dajka segített be Mindezt a polgármester leírta az oktatási tárca felé is – mivel a szakminisztérium is vizsgálódik az ügyben. A történtekről szerettük volna megkérdezni Hegedűs Zsuzsanna, a távozó iskolaigazgató álláspontját is, ám ő nem kívánt kameránk elé állni.

 

Õsszel kettesével összevont osztályokkal indul a tanév, Társulni kellene, hiszen az önálló iskola fenntartásához még 40 tanuló hiányzik. De ez még egy másik, hasonló problémákkal küzdő településsel sem egyszerű – mind a helyi szülők, mind Tarnazsadány vezetése tiltakozott a közös iskolafenntartás terve ellen. A többi, megkeresett falu eleve szóba sem állt velük –állítja a polgármester.

 

Az új tanév tehát biztosan elindul Tarnabodon – egy új iskolaigazgatóval és kevesebb pedagógussal. 2008 szeptemberétől pedig a tervek szerint a dél-hevesi kistérség oktatási célú társulásában folytatják – hiszen egyedül nem megy.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-06-15 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:22
Reklám
09:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:09
Reklám
10:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 1. rész
18:11
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Tomory Gábor Néptánciskola
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Márkus Liza és Gonda László koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság