Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új szálláshely

Új szálláshely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenhat férőhelyes négy napraforgós falusi szálláshelyet adtak át Detken. A Taródy-Gosztonyi Kastély melletti volt irodaház felújításához a Darányi Ignác terv több mint 9 és félmillió forinttal járult hozzá. A vendégházat működtető Detki Udvarház Kft. a kastély felújításával tenné teljessé a beruházást, ahol nem csak turisták elszállásolását, hanem rendezvények lebonyolítását is vállalnák.

Az egykoron irodaházként szolgáló épületben, 2-3 férőhelyes felújított szobák, közösségi tér és jakuzzi is várja mostantól Detken azokat a turistákat, akik a település új szálláshelyén kívánnak megszállni. A volt irodaház felújítása egy nagyobb projekt első, de jelentős állomása volt, később pedig a Taródy-Gosztonyi kastély rendbehozatalával teljesedne ki a turisztikai beruházás.

– A kúria felújítás a legfontosabb célunk, de ahhoz, hogy eddig a nagy projektig eljussunk, ahhoz a kisebb projektek megvalósítására van szükség. Először is egy szálláshelyet szerettünk volna kialakítani ahhoz, hogy aztán a kúriában lévő rendezvényekre, programokra létesülő nagyobb beruházást is ki tudjuk szolgálni – mondta Katona Ágnes, a Detki Udvarház Kft. ügyvezetője.

A felújított szálláshely átadásán részt vett Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke is, aki szerint minden idegenforgalmi beruházás a térség fejlődését szolgálja.

– A Mátra a jövőben egy olyan terület lesz Heves megyében és egész Magyarországon, ami fel fog értékelődni. Ezt a számok is alátámasztják. Egyre több vendégéjszaka, egyre több turista attrakciók épültek az elmúlt néhány évben és én nagyon örülök neki, ha a fő sodorvonal melletti településeken jelen esetben Detken is csatlakoznak ehhez, ahol idegenforgalmi beruházások valósulnak meg – fogalmazott.

Pelle Sándor Detk polgármestere azt mondja, a falu jelenleg kevésbé támaszkodik az idegenforgalomra, de arra számít, hogy hosszú távon a Menta Ház beindulásával ez megváltozhat.

– A lehetőségeink, hogyha bővülnek, és ez a Menta Ház ebbe a kategóriába tartozik, feltételezhetően ki fog hatni erre. A turisták, akik eddig is jöttek hozzánk -van nekünk három vendégházunk, de nem a nagyközönség számára tartottuk mi ezt föl- ez ilyen hiánypótló lesz, gondolom – vélekedett.

Az üzemeltetők a beruházás során kicserélték a nyílászárókat, minden lakrészhez saját fürdő és konyhahelyiséget alakítottak ki, valamint úgy rendezték be a szobákat, hogy egy kicsit mindegyik más hangulatot árasszon. A turisták akár már holnaptól foglalhatnak szobát a Menta Házban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 1. rész
09:11
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Tomory Gábor Néptánciskola
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 2. rész
18:12
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:56
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság