Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új szálláshely

Új szálláshely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenhat férőhelyes négy napraforgós falusi szálláshelyet adtak át Detken. A Taródy-Gosztonyi Kastély melletti volt irodaház felújításához a Darányi Ignác terv több mint 9 és félmillió forinttal járult hozzá. A vendégházat működtető Detki Udvarház Kft. a kastély felújításával tenné teljessé a beruházást, ahol nem csak turisták elszállásolását, hanem rendezvények lebonyolítását is vállalnák.

Az egykoron irodaházként szolgáló épületben, 2-3 férőhelyes felújított szobák, közösségi tér és jakuzzi is várja mostantól Detken azokat a turistákat, akik a település új szálláshelyén kívánnak megszállni. A volt irodaház felújítása egy nagyobb projekt első, de jelentős állomása volt, később pedig a Taródy-Gosztonyi kastély rendbehozatalával teljesedne ki a turisztikai beruházás.

– A kúria felújítás a legfontosabb célunk, de ahhoz, hogy eddig a nagy projektig eljussunk, ahhoz a kisebb projektek megvalósítására van szükség. Először is egy szálláshelyet szerettünk volna kialakítani ahhoz, hogy aztán a kúriában lévő rendezvényekre, programokra létesülő nagyobb beruházást is ki tudjuk szolgálni – mondta Katona Ágnes, a Detki Udvarház Kft. ügyvezetője.

A felújított szálláshely átadásán részt vett Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke is, aki szerint minden idegenforgalmi beruházás a térség fejlődését szolgálja.

– A Mátra a jövőben egy olyan terület lesz Heves megyében és egész Magyarországon, ami fel fog értékelődni. Ezt a számok is alátámasztják. Egyre több vendégéjszaka, egyre több turista attrakciók épültek az elmúlt néhány évben és én nagyon örülök neki, ha a fő sodorvonal melletti településeken jelen esetben Detken is csatlakoznak ehhez, ahol idegenforgalmi beruházások valósulnak meg – fogalmazott.

Pelle Sándor Detk polgármestere azt mondja, a falu jelenleg kevésbé támaszkodik az idegenforgalomra, de arra számít, hogy hosszú távon a Menta Ház beindulásával ez megváltozhat.

– A lehetőségeink, hogyha bővülnek, és ez a Menta Ház ebbe a kategóriába tartozik, feltételezhetően ki fog hatni erre. A turisták, akik eddig is jöttek hozzánk -van nekünk három vendégházunk, de nem a nagyközönség számára tartottuk mi ezt föl- ez ilyen hiánypótló lesz, gondolom – vélekedett.

Az üzemeltetők a beruházás során kicserélték a nyílászárókat, minden lakrészhez saját fürdő és konyhahelyiséget alakítottak ki, valamint úgy rendezték be a szobákat, hogy egy kicsit mindegyik más hangulatot árasszon. A turisták akár már holnaptól foglalhatnak szobát a Menta Házban.


Tovább az archívumra