Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A politikus is ember

A politikus is ember

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„A politikus is ember” címmel pódiumbeszélgetést szervezett a Heves Megyei Közgyűlés képviselője, valamint a Societas Gyöngyösi Szervezetének elnöke, melynek vendége első alkalommal Lukács Zoltán az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselője volt. A szervezők célja a beszélgetés-sorozattal az, hogy a politikusokat közelebb hozzák az emberekhez.

Első alkalommal szervezett pódiumbeszélgetést a Heves Megyei Közgyűlés helyi képviselője, valamint a Societas Gyöngyösi Szervezete, azzal a céllal, hogy egy-egy politikust közelebbről is megismerhessenek a jelenlévők.

– Másképp próbáljuk a politikát behozni a közéletbe. Mi nem egyszerűen politizálni szeretnénk, hanem a politikusokat, politikusainkat közelebb hozni az emberekhez. Az lenne a lényege, hogy beszéljenek egy kicsit a karrierjükről, és közben hogy milyen buktatókon, milyen családi támogatással jutottak el oda, ahol perpillanat tartanak – fogalmazott Orosz Bálint János.

Lukács Zoltán az MSZP alelnöke volt az első vendég, aki szerint a legfontosabb, hogy egy jó politikus ne távolodjon el a mindennapoktól.

-Ha valóban szétválik ez, az ember mindennapjai, meg maga a politika, akkor az egy tévutat fog jelenteni, akkor valamit fog csinálni, aminek nincs köze a mindennapokhoz. Én azon vagyok mindig, hogy amikor politikai ügyekről van szó, közügyekről, társadalmi ügyekről, akkor mindenképpen úgy próbálom azokat megnézni, hogy a saját szemüvegemen keresztül is lássam, mint ember, ha úgy tetszik – fogalmazott.

Annál is inkább szükség van az ilyen jellegű beszélgetésekre, mert az emberek idegenkednek a politikától – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

– A mai számok meg felmérések azt mutatják, hogy általában a politika egy bizalomvesztésben van a társadalomban. Márpedig hogy ha a társadalom szereplői, az általuk megválasztott vezetőkkel szemben bizalmatlanok úgy általában, akkor az úgy nehéz, mert úgy nem lehet politikai vezetőnek lenni, hogy nem vagyok kapcsolatban az emberekkel – részletezte.

Hasonló jellegű pódiumbeszélgetéseket minden hónapban terveznek, hogy más oldalról is megismerhessék a politikusokat az emberek – tette hozzá Orosz Bálint János.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság