Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költözik a pszichiátria

Költözik a pszichiátria

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Októberben másik épületbe költözhet a pszichiátria a gyöngyösi kórház területén. Már folyik az egykori belgyógyászati osztály felújítása, ahová átköltözik a krónikus pszichiátriai osztály. Az átszervezés minőségi ugrást jelent a pszichiátriai betegek ellátásban. A pszichiátria új helyének kialakítása az intézménynek 12 millió forintjába kerül.

A krónikus pszichiátriai osztály a jelenleg több mint 130 éves épületből költözik át hamarosan az új helyére. A József Attila úti bejáratnál lévő egykori belgyógyászati osztály épületében már folyik a felújítás, az új funkció kívánta építészeti és speciális igényeket kielégítő átalakítási munkálatok jól haladnak. Az átköltözéssel legalább 4 tizedes probléma oldódik meg, és minőségi ugrást fog eredményezni a krónikus pszichiátriai betegek kórházi ellátásában- mondja a főigazgató.

Az egykori belgyógyászati osztály épületébe 68 ággyal költözik át a krónikus pszichiátriai ellátás. Az átalakítási munkák előtt a kórház vezetése kikérte az orvos-, és ápolási szakma véleményét, egyeztették a speciális terápiás igényeket- ezt követően kezdődött el az átalakítás.

Az épületben megújulnak a vizesblokkok, a földszinten a járóbetegeknek új mosdóhelyiséget alakítanak ki. Kicserélték a villamosvezetékeket, újra burkolják a helyiségeket, az új tűzjelző rendszer távfelügyeleti módban fog működni. A személyzeti helyiségek, a betegkezelők vadonatúj bútorokat kapnak. Teljesen új telekommunikációs hálózatot kapott az épület, melyben a tv, internet, telefon rendszer a kor igényeinek megfelelő lesz. Az átadás időpontja október elsejére tervezett.


Tovább az archívumra