Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Webes ügysegéd

Webes ügysegéd

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Október elsejével megnyílik a teljes körű elektronikus ügyintézés lehetősége az egyéni vállalkozók részére, egy projekt jóvoltából. Az úgynevezett Webes Ügysegéden keresztül többek között egyéni vállalkozói és hatósági igazolványt is igényelhet az ügyfél mostantól. Az új alkalmazás segítségével gyorsabb és átláthatóbb lesz a rendszer az érintettek számára.

Egyelőre még az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazást kell használniuk azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik elektronikus úton szeretnének ügyeket intézni. Októbertől azonban változásokkal kell számolni, létrejön majd egy úgynevezett Webes Ügysegéd – hangsúlyozta dr. Demeter András, a Heves Megyei Kormányhivatal igazgatója.

– Ez azt jelenti, hogy elég ha az egyéni vállalkozó az ügyfélkapu segítségével belép, és ezzel az alkalmazással gyakorlatilag minden egyes ügyét el tudja intézni – mondta Demeter András.

Ezen alkalmazás segítségével több ügytípust is tud majd intézni az érintett vállalkozó.

Emellett a nyilvántartásban szereplő saját adatok megtekintésére is mód van.

A Webes Ügysegéd előnye főként, hogy mindaddig, amíg az illetékes nem tölti ki hibamentesen ezt a formanyomtatványt, addig nem engedi tovább a program – segítve ezzel az ügyintézés határidejének megrövidülését – mondta a Heves Megyei Kormányhivatal igazgatója.


Tovább az archívumra