Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Névadó

Névadó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnyitása után 8 évvel kapott nevet a városi sport- és rendezvénycsarnok. A képviselő-testület áprilisi döntése értelmében mától a sportcsarnok dr. Fejes András nevét viseli. A névadó ünnepséget a többszörös világ- és európa-bajnok parasportoló és tisztelői jelenlétében tartották meg.

Dr. Fejes András barátai, tisztelői, valamint sportvezetők és olimpiai bajnokok jelenlétében zajlott le a városi sportcsarnok névadó ünnepsége. A világ- és európa-bajnok parasportolót, Gyöngyös város első paralimpikonját, a kiváló klinikai szakpszichológust köszöntötte Hiesz György polgármester, aki hangsúlyozta: jól döntött a város azzal, hogy a 2007-ben átadott sportcsarnokot végül is nem egy szponzorról nevezte el, hanem a városbaráti kör javaslatát fogadta el.

– Egy olyan teljes életút, ami keveseknek adatott meg. És ez a név példa is a jövő generáció, a fiatalok előtt, hogy nincs lehetetlen, szabad és kell küzdeni, harcolni, és valahol erre Andrist az élet és a sport megtanította, úgyhogy nagyon jó az elnevezés – mondta a polgármester.

Hiesz György polgármester és Balázs Ernő, Gyöngyös Város Baráti Körének elnöke közösen leplezték le a sportcsarnok új feliratát, majd ugyanezt tették azzal az emléktáblával, amely a csarnok főbejárata mellett kapott helyet. A tábla nem csak Fejes András életművének állít emléket, hanem annak a kezdeményezésnek is, amelyet a városbaráti kör évekkel ezelőtt elindított.

Amennyire természetes volt ez a névadás a városlakóknak, annyira megilletődötten vette tudomásul azt Fejes András.

– Ez olyan furcsa, hogy van a Hugai pavilon, van a Pampuk-sarok, van a zsidó templom, meg van a Fejes András sportcsarnok. Úgyhogy ez furcsa nekem – mondta.

A sportolói és emberi nagyságáról többszörösen tanúbizonyságot tevő Fejes András hozzászólásában saját sorsát és a többször újjászülető város sorsát állította párhuzamba. Mint elmondta, Gyöngyös iránti szerelme töretlen. Azért pedig külön hálás, hogy a város nem csak sportolóként tartja őt számon.

– Azért is örülök, hogy ez sport és rendezvénycsarnok, mert amit mondjuk utána csináltam, azt én személy szerint nagyobbra értékelem, mint a sporteredményeket. Bár az is annyiban nagyon nagy értékű, hogy én még akkor csináltam, amikor egy egész évet kellett gyűjtenem arra, hogy kijussak világbajnokságra – sorolta.

A névadó ünnepség is a mozgás és az emberi kitartás dicséretéről szólt. A Dreamteam Cheerleaders és a Fortuna TSE mellett a Gördülő Tánccsoport adott műsort a dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnokban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
09:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Meru - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság