Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Névadó

Névadó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnyitása után 8 évvel kapott nevet a városi sport- és rendezvénycsarnok. A képviselő-testület áprilisi döntése értelmében mától a sportcsarnok dr. Fejes András nevét viseli. A névadó ünnepséget a többszörös világ- és európa-bajnok parasportoló és tisztelői jelenlétében tartották meg.

Dr. Fejes András barátai, tisztelői, valamint sportvezetők és olimpiai bajnokok jelenlétében zajlott le a városi sportcsarnok névadó ünnepsége. A világ- és európa-bajnok parasportolót, Gyöngyös város első paralimpikonját, a kiváló klinikai szakpszichológust köszöntötte Hiesz György polgármester, aki hangsúlyozta: jól döntött a város azzal, hogy a 2007-ben átadott sportcsarnokot végül is nem egy szponzorról nevezte el, hanem a városbaráti kör javaslatát fogadta el.

– Egy olyan teljes életút, ami keveseknek adatott meg. És ez a név példa is a jövő generáció, a fiatalok előtt, hogy nincs lehetetlen, szabad és kell küzdeni, harcolni, és valahol erre Andrist az élet és a sport megtanította, úgyhogy nagyon jó az elnevezés – mondta a polgármester.

Hiesz György polgármester és Balázs Ernő, Gyöngyös Város Baráti Körének elnöke közösen leplezték le a sportcsarnok új feliratát, majd ugyanezt tették azzal az emléktáblával, amely a csarnok főbejárata mellett kapott helyet. A tábla nem csak Fejes András életművének állít emléket, hanem annak a kezdeményezésnek is, amelyet a városbaráti kör évekkel ezelőtt elindított.

Amennyire természetes volt ez a névadás a városlakóknak, annyira megilletődötten vette tudomásul azt Fejes András.

– Ez olyan furcsa, hogy van a Hugai pavilon, van a Pampuk-sarok, van a zsidó templom, meg van a Fejes András sportcsarnok. Úgyhogy ez furcsa nekem – mondta.

A sportolói és emberi nagyságáról többszörösen tanúbizonyságot tevő Fejes András hozzászólásában saját sorsát és a többször újjászülető város sorsát állította párhuzamba. Mint elmondta, Gyöngyös iránti szerelme töretlen. Azért pedig külön hálás, hogy a város nem csak sportolóként tartja őt számon.

– Azért is örülök, hogy ez sport és rendezvénycsarnok, mert amit mondjuk utána csináltam, azt én személy szerint nagyobbra értékelem, mint a sporteredményeket. Bár az is annyiban nagyon nagy értékű, hogy én még akkor csináltam, amikor egy egész évet kellett gyűjtenem arra, hogy kijussak világbajnokságra – sorolta.

A névadó ünnepség is a mozgás és az emberi kitartás dicséretéről szólt. A Dreamteam Cheerleaders és a Fortuna TSE mellett a Gördülő Tánccsoport adott műsort a dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnokban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet) 5.
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
18:08
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:08
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 1. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság