Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az erdészetek visszautasítják a rágalmakat

Az erdészetek visszautasítják a rágalmakat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Aljas támadásnak és alaptalannak tartja az állami erdővagyont kezelő társaságokkal kapcsolatos, médiában megjelent híreket a vizsgált hat erdészet, köztük az Egererdő Zrt. is. A napvilágot látott hírek szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az erdőgazdaságok 2010 és 2013 közötti időszakának gazdálkodását vizsgálta, ekkor tártak fel súlyos hiányosságokat. Lapinformációk szerint a cégek a milliárdos bevételek ellenére alig termeltek nyereséget. Az ügyben újabb vizsgálatokat szorgalmaznak.

Kiszivárgott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata, amely hat állami tulajdonban lévő erdőgazdálkodási vállalatot érintett. Sajtóinformációk szerint a 2010 és 2013 közötti időszakra vonatkozó vizsgálat, súlyos hiányosságokat tárt fel. Az ellenőrzés még le sem zárult, de az eddigi eredmények szerint kiemelt állami és uniós támogatások mellett alig termelt nyereséget többek között az Egererdő Zrt. A kiszivárgott KEHI jelentés szerint egyes vizsgált cégek bevételeinek nagy részét elvitték a vállalatvezetési költségek. A vizsgált hat erdészet együttesen közölte: visszautasítják a rágalmakat. Televíziónknak az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, egy trófeabemutatón reagált az elhangzottakra.

– Tekintettel arra, hogy a KEHI jelentését nem ismerjük, nincs a birtokunkban, ezért csak a megjelent sajtóorgánumokra tudunk és az ottani nyilatkozatokra reagálni, ahol egyértelműen a kollégáimmal, és ez alatt értem a 22 erdészeti részvénytársaságot, együttesen a tiltakozásunkat és a nem értésünket fejeztük ki, hogy ilyen megjelenhet egyáltalán a sajtóban és a nyilvánosság előtt – fogalmazott Jung László.

Az érintett cégek közölték, hogy nem ismerik a vizsgálat anyagát ezért kérik, hogy bocsájtsák azt a rendelkezésükre.

Lapinformációk szerint, a vizsgálat hiányosságokat tárt fel a faanyag eladásában is, a KEHI megállapítása szerint a társaságok árbevételének fele folyt be tűzifaeladásból. Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter mind a 22 állami erdővagyont kezelő társaságnál vizsgálatot kezdeményez. Egyes társaságok szerint az erdőgazdálkodás újrafelosztása lehet a célja az információk kiszivárogtatásának.


Tovább az archívumra