Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatott foglalkoztatás

Támogatott foglalkoztatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csaknem 7 millió forint európai uniós és állami támogatással valósult meg foglalkoztatási projekt Gyöngyösön. Új gyakornokok foglalkoztatása illetve új, korszerű eszközök vásárlására költhették a vissza nem térítendő támogatást. A gyöngyösi közétkeztetéssel foglalkozó cég, két szakácsot és egy felszolgálót foglalkoztatott egy éven keresztül.

Három pályakezdő továbbfoglalkoztatásra kaptak uniós támogatást, két szakács és egy felszolgáló dolgozhatott még a szakmunkás gyakorlat után a cégnél – mondja Kósa László. Az ügyvezető elmondta ez nemcsak a pályakezdő fiataloknak jó lehetőség, hanem cégnek is nagy segítség.

Ezeket a fazekakat és serpenyőket is ebből a csaknem 7 millió forintos pályázati pénzből szereztek be, de ilyen melegentartó szállítódobozból is 12 darabot vettek.

A program célja, hogy a vállalkozások jövedelemtermelő képességét erősítsék, illetve a pályakezdők foglalkoztatását segítség. A közétkeztetéssel foglalkozó cég egyébként is nagy hangsúlyt fektet a fiatalok foglalkoztatására, a duális képzésben is részt vesznek, mint gyakorlati hely, illetve a mesterképzést is támogatják. Jelenleg a kft-ben több mint 200 munkavállaló dolgozik.


Tovább az archívumra