Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Trófeák

Trófeák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szarvasbőgés időszakában lőtt, több mint 100 gímszarvas trófeából rendeztek kiállítást az Egererdő Zrt. erdészetei, a Nagyhalmaji réten. Már évek óta hagyomány, hogy a szakemberek trófea mustrát tartanak, ahol megtekinthetik a vadászati főszezonban esett bikákból a felhozatalt és tapasztalatot is cserélhetnek.

8,72 kg az idei főszezonban kilőtt legnagyobb trófea, melyet ezüstéremmel díjazott a szakemberekből álló zsűri. Az idén aranyérmes aganccsal bíró gímszarvast nem sikerült puskavégre keríteni, a kilőtt 104 gímszarvasból 30 kapott érmet, 28 bronz és 2 ezüstérem a végeredmény. Az elmúlt évek eredménye ez a kiállítás, és ez is láttatja, hogy eddig a vadászati szezon sikeres volt, továbbá azt megmutatja, hogy társaságunknál, komoly szakmai munka folyik- mondta a rendezvényen Jung László vezérigazgató.

A külföldi vadászvendégek száma is évről-évre emelkedik, a 104 gímszarvasból az idén 41 –et külföldi vadászok ejtettek el. Bughard és Verena már 1995 óta járnak ide Németországból, ők nem hagynak ki egyetlen szezont sem.

A trófeák átlag súlyát meghatározzák a gazdálkodás mellett, a természeti adottságok, így a szárazság és az esős időszakok is. A gímszarvasbika vadászatot az elmúlt évekhez képest sikeresnek ítélték a szakemberek, ez annál is inkább fontos, mert meghatározó növényevő vadfaj hazánkban.


Tovább az archívumra