Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élménypark létesülhet Kékestetőn

Élménypark létesülhet Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta a kékestetői klimatikus gyógyhely fejlesztési stratégiáját, amely egy országosan egyedülálló, stresszoldó klimatikus élménypark létrehozását célozza. A képviselők egyebek mellett a hulladékgazdálkodási rendeletet is módosították.

Látogatóközpont, valamint egy Magyarországon egyedülálló, stresszoldó klimatikus élménypark létrehozása is szerepel abban a stratégiában, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a gyöngyösi képviselő-testület. A dokumentum a kékestetői klimatikus gyógyhely fejlesztését célozza, és egyebek mellett parkolók építését, utak felújítását és egyéb infrastrukturális beruházásokat is tartalmaz. A stratégia pályázati forrásból valósulhat meg, a projekt költségét mintegy 700 millió forintra becsülik. A testület elfogadta a város 2019-ig szóló gazdaságfejlesztési stratégiáját is, amely több, európai uniós pályázatnak is feltétele.

A képviselő-testület a 2016. január elsejétől hatályos kormányrendelethez igazította hulladékgazdálkodási rendeletét. A legfontosabb változás, hogy a két- vagy több személy által lakott ingatlanok esetében a szerződött mérték minimális mértéke nyolcvan literre változik, míg az egy személy által lakott családi házak esetében legalább hatvan literre kell szerződni a hulladékszállító társasággal.

A védett épületek felújításáról szóló rendelet is módosította a testület, ennek értelmében a jövőben az utak mentén felállított kőkeresztek felújítására is igényelhető önkormányzati támogatás.

A grémium első fordulóban tárgyalta a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló rendelettervezetét. A rendelettervezet kitér egyebek mellett a városi jelképek használatára, a közterületek rendeltetésszerű használatára, a parkolás rendjére és az állattartás szabályaira is. A rendeletben foglaltak megsértőire öt- és százötvenezer forint közötti bírság szabható ki. A tervezetről novemberben újra tárgyal majd a testület, és ha elfogadja, a szabályok 2016. január elsejétől lépnek hatályba.

Ugyancsak első olvasatban szerepelt a testület előtt a kulturális koncepciója, és arról is döntés született, hogy az önkormányzat pályázatot ír ki iskolai védőnői álláshely betöltésére.

A grémium elé került beszámolóból kiderült, hogy a 2015. szeptemberétől életbe lépett változások után az óvodákban és bölcsődékben a gyerekek közel 75 százaléka, összesen 772-en jogosultak az ingyenes étkezésre.


Tovább az archívumra