Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bírálatok

Bírálatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A magyar társadalom több mint egynegyede szegénységben él, ezért a minimálbér megemelését sürgeti az MSZP-hangzott el tegnap a párt sajtótájékoztatóján. Korózs Lajos országgyűlési képviselő a közszféra dolgozóinak fizetését is emelné, míg Gőgös Zoltán az MSZP alelnöke azt kifogásolta, hogy elárverezik a magyar szántóföld vagyon egyik legértékesebb részét, mintegy négyszázezer hektárt.

Rohamosan nő az elszegényedett réteg Magyarországon, ezért az MSZP azt várja a kormánytól, hogy emelje meg a minimálbért- mondta el a sajtótájékoztatón Korózs Lajos az MSZP országgyűlési képviselője.

– Én azt gondolom, hogy a kormánynak le kéne ülni a szakszervezetekkel záros hatásidőn belül és meg kéne állapodni a minimálbér megemelésében. Mi nem véletlenül követeljük, hogy százezer forint nettó alatt ne legyen senkinek fizetése Magyarországon – mondta Korózs Lajos.

Gőgös Zoltán az állami termőföldek elárverezésével kapcsolatban azt mondta, a kormány levágja az aranytojást tojó tyúkot azzal, hogy olyan vagyont értékesít, ami a mezőgazdaság fejlődésének záloga lenne. Mint fogalmaz- ha a kormány elad mindent, nem tudja befolyásolni, hogy mi történik vidéken.

– Ott látom a legnagyobb bajt, hogy kalapács alá kerül a magyar szántóföld vagyon egyik legértékesebb része, ez négyszázezer hektár, ami mellesleg a teljes szabadon mozgatható állami szántóföld terület és mi azt gondoljuk, hogy egy normális vidékpolitikához és fejlődéshez szükség lenne, hogy az államnak maradjon aktív eszköze – fogalmazott.

A párt elnökhelyettese szerint az árvesések nem szolgálják azt a célt sem, hogy ne kerülhessen külföldi kézbe magyar termőföld, mert a szigorú szabályozásokat szerinte bármikor meg lehet változtatni.

– Nem értjük azt az érvet, ami úgy szól, hogy így akadályozzák meg a külföldiek földvásárlását én meg azt gondolom, hogy pontosan így nyitnak neki teret, hiszen ezek a moratóriumok, amit most beleírtak ugyan egy rendeletbe, de hát meddig tart egy kormányrendeletet megváltoztatni, azt jelenti, hogy legkésőbb húsz év múlva szabadon eladhatók lesznek ezek a földek – érvelt Gőgös Zoltán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság