Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felkészült a Vöröskereszt

Felkészült a Vöröskereszt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már 16 éve vállal fontos szerepet a Magyar Vöröskereszt Gyöngyös Területi Szerve a téli időszakban a hajléktalanok ellátásban. A mostani időszakban öt hónapon át naponta forróteát, szendvicset, hetente pedig meleg ebédet biztosítanak a Hajléktalan Gondozóházában tartózkodóknak. Erre az öt hónapra az önkormányzat illetve a Hajléktalanokért Közalapítvány által közel egymillió forint támogatást kapott a Vöröskereszt helyi szerve.

Pelenkákat pakol Liszkainé Aradi Mária a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Szervének vezetője. Ezeket egy cég felajánlásából a Bugát Pál Kórház és a rászorulók kapják meg. A vöröskereszt a téli krízisidőszakban nagy figyelmet fordít a hajléktalanok ellátására is. Ehhez az önkormányzattól illetve a Hajléktalanokért Közalapítvány közel egymillió forint támogatást adott. Ebből az összegből főként élelemmel segíti a vöröskereszt az otthontalanokat.

– Ebben az öt hónapban minden hajléktalan személy részére, aki a Menház utca 33 szám alá bemegy, ott minden reggel meleg teával, egy nagyon komoly reggelivel tudjuk várni, ami fontos lehet, tehát odafigyelünk mindig arra, hogy ez a reggeli ez savanyú káposzta is legyen, tehát, hogy a vitaminellátás is biztosított legyen – mondta Aradi Mária.

Ezen kívül hetente egy alkalommal és ünnepnapokon meleg ebédet biztosít a 45-50 hajléktalan személy részére a szervezet. A területi vezető szerint azonban egyre többen veszítik el otthonaikat a térségben különböző okok miatt.

– Az előnytelen válások, amikor – nagyon sok esetben főleg az apuka- utcára kerül, agy adósságcsapdába került családból is általában főként a férfiak szoktak kikerülni vesztesként, és az utcán találják magukat, illetve a másik oldalon sajnos, amikor az alkohol rabjává válik valaki – sorolta.

Liszkainé Aradi Mária hozzátette: a legjobb az lenne, ha minden utcán élő személy a Hajléktalanok Gondozóházába kerülne, hiszen így nem csak tető lenne a feje felett, hanem bekerülne az ellátási rendszerbe és így hatékonyabban tudnák támogatni a különböző szervezetek. A program november 1-től, jövő év április 1-ig tart.


Tovább az archívumra