Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konfliktuskezelés a családban

Konfliktuskezelés a családban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Alkalmazkodás, konfliktuskezelés a családban” címmel előadást tartott dr. Lovász Terézia pszichológus főorvos a Kolping Házban. Az ismeretterjesztő prezentáció egy sorozat része, melyet a Gyöngyösi Kolping Család Egyesület indított el néhány évvel ezelőtt. Az előadó arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy minden problémára van megoldás, és a kompromisszumkötés lehetőségének keresése az alapja mindennek.

Miért alakulhat ki a konfliktus a fiatal pároknál? A kisbaba születése okozhat viszályokat? Időskorban milyen nézeteltérések fordulhatnak elő? – ezekre a kérdésekre adott lényegre törő válaszokat és tanácsokat dr. Lovász Terézia pszichológus a Kolping Házban megrendezett előadás alkalmával.

– Úgy érzem, hogy ezt most egy nagyon időszerű kérdés, amikor a családok veszélyben vannak, hullanak szét, egyre több az elköteleződés nélküli együttélés, egyre több a családon belüli erőszak, a gyerekek veszélyeztetése, idősek magányossága. Itt mindannyiunknak kötelessége, hogy amit tudunk, segítsünk, és felemeljük szavunkat a családok védelmében – vélekedett a szakember.

A szervezők minden alkalommal olyan témákat választanak, melyre igény van. Ezúttal is nagy volt az érdeklődés, idősebbek és fiatal házaspárok érkeztek a főorvos ismeretterjesztő előadására.

– Minden ősszel és tavasszal egy előadássorozatot indítunk, olyan témákban, amelyre érdeklődés van. Ezek elég széleskörűek, irodalom, egészség, lelki egészség, orvosi, művészettörténeti – mondta László Ferenc, az egyesület elnöke.

Ahogy az előadó fogalmazott, gondolatébresztőnek szánta ezt az előadást, azoknak, akik szeretnék a család intézményét megvédeni.

Az értékrendek miatti különbségek jelenthetik az első nagy konfliktust a párkapcsolat elején, és ha ezeket nem tisztázzák a felek, tovább halmozódhatnak. Ma már rengeteg forrás van, ahová segítségért fordulhatnak a párok.

– Ma már lehetőség van pszichológusoktól, mentálhigiénés szakemberektől, az egyháztól segítséget kérni, akiknek meg van a megfelelő felkészültségük arra, hogy ezeknek az embereknek mintegy villámhárítóként segítséget nyújtsanak – hangsúlyozta dr. Lovász Terézia, hozzátéve, hogy a családi békéért harcolni egy élet munkája, soha nincs vége, napról napra meg kell küzdeni érte.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság