Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Projektzáró

Projektzáró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A II. félévet előreláthatóan már a felújított épületben kezdhetik a Rákóczisok. A több mint fél milliárd Ft-ból korszerűsített intézményben a műszaki átadás megtörtént, a kivitelezők befejezték a munkálatokat, a hatósági engedélyek beszerzésére kell még várni, zajlik a használatba vételi eljárás – tudtuk meg a projektzárón.

A székek és az asztalok még hiányoznak a tantermekből, de a legfontosabbak, a gyerekek már itt vannak- mondta Juhász Ferenc a fenntartó Katolikus Egyház plébánosa, az iskola bemutatásakor. A projektzáróra a diákok is hivatalosak voltak, akik már nagyon várják, hogy a tágas és világos termekben tanulhassanak.

Az iskolát 2011-ben vette át Gyöngyös Önkormányzatától az Egri Főegyházmegye, így a belső megújulás után, a külső megújulásra is lehetőséget adott a pályázat. Az iskola 100 éves épülete már megérett a felújításra- mondja Juhász Ferenc. Így kapóra jött a több mint 500 millió Ft-os uniós támogatás, melyből a mindennapos testnevelés infrastrukturális és tárgyi feltételei valósultak meg.

Nagyon fontos, hogy a felújított intézményben lesz ebédlő és tálaló konyha, így helyben tudják megoldani a gyerekek ebédeltetését. A beruházással a város is gyarapodott, hiszen a legrégebbi általános iskola korszerűsítése és bővítése történt meg- mondta a projektzárón a polgármester.

Természettudományi szaktanterem is lesz, megtörtént az épület akadálymentesítése, és jelentősen bővült a vizesblokk, sokkal jobb körülmények közé kerülnek a művészeti iskola diákjai.

Az építkezés után már a használatba vételi eljárás zajlik, majd kezdődhet a költözködés. A fenntartó reményei szerint, a II. félévet már itt kezdheti a több mint 340 diák.


Tovább az archívumra