Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkerültek

Megkerültek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három csontsovány kutyához hívták pénteken délután a gyöngyösi Új Nap Egyesületet. A három kutyát még a hét elején foglalta le a rendőrség Abasáron állatkínzás miatt, ám mire az állatvédők a helyszínre értek, a tulajdonos eltüntette őket.

Ezek a képek egy hete készültek Abasáron. Az egri állatvédő már a helyszínen jelezte, hogy a nem megfelelő tartási körülmények miatt veszélyben van a kutyák élete. Ezt a gazdának is jelezték.

– Úgy tudom, hogy a rendőrség még aznap este megkereste őt, elmondták neki, hogy mind a három kutya állatkínzás gyanújával le lett foglalva, következő nap elvisszük onnan a helyszínről és nálunk lesznek addig, amíg a hatósági vizsgálat folytatódik és le nem zárul. Másnap elmentünk a kutyákért, de már addigra nem voltak ott a családnál – mondta Botka Tímea, a Vidám Mancsok állatvédő egyesület vezetője.

A tulajdonos valószínűleg tartott a jogi következményektől, ezért elengedte a kutyákat, akik néhány nappal később Gyöngyösön tűntek fel. A három csontsovány kutyát az Új Nap Egyesület fogta be. Megetették őket és ellenőrizték, hogy van-e bennük chip. Ám a telepen nem maradhattak sokáig.

– Sajnos helyhiányban szenvedünk, megvárjuk az egri kollégát, aki azt mondta, hogy le kell vinnünk a kutyákat a hevesi gyepmesteri telepre, ott átveszik őket. A rendőrségi jegyzőkönyvben is az szerepelt Hevesen lesznek elhelyezve a kutyusok – tudatta Bozsik András gyepmester.

A kutyák két hetet töltenek a hevesi gyepmesteri telepen, utána ideiglenes befogadóhoz kerülnek. Mivel a kutyáknak alapvetően jó természetük van és igénylik az ember közelségét, rehabilitálhatóak lesznek. A szakemberek szerint körülbelül egy év múlva már az örökbefogadásra is készen állnak majd.


Tovább az archívumra