Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Harmincöt éves a bölcsőde

Harmincöt éves a bölcsőde

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi Dobó úti bölcsőde idén ünnepli 35 éves fennállását. Jelenleg 8 csoportszobában mintegy 110 kisgyermek jár az intézménybe. A városban egyedüliként ebben a bölcsődében működik a gyermekek napközbeni ellátásának alternatív formája, a játszócsoport, illetve az időszakos gyermekfelügyeleti szolgáltatás is. Az országban ez az első és egyetlen bölcsőde, amely elnyerte a Mosolygós Bölcsőde címet is.

A bölcsőde 1980 szeptemberében nyitotta meg a kapuit, akkor három részleggel, hat csoporttal 78 kisgyermek járhatott az intézménybe.

Azóta először 2011- ben egy uniós pályázatnak köszönhetően felújították, akadálymentesítették és bővítették is az épületet. Akkor két új csoportszobát is kaptak. A pályázatnak része volt az a szolgáltatás is, amely Gyöngyösön egyedüliként ebben bölcsődében érhető el: a gyermekek napközbeni ellátásának alternatív formája, a játszócsoport illetve az időszakos gyermekfelügyelet. Itt szakképzett kisgyermeknevelő segítségével a gyermek együtt játszhat anyukával vagy az apukával. Szokják a helyet, kicsit önállósodnak új dolgokkal és társakkal ismerkedhetnek itt meg. Ez azt jelenti, hogy napközben pár órára otthagyhatják a kicsiket, akikre a gondozók vigyáznak rá, míg a szülő elintézi a városban a dolgait.

Reggel 8 órától délután 4-ig vehetik igénybe a szülők térítés ellenében ezeket a lehetőségeket – mondja a vezető. Népszerűek ezek a lehetőségek. Azonban nemcsak ez az egyetlen dolog, amely egyedülálló a bölcsődében. A több évtizedes intézmény immáron második éve országosan is első és egyetlen bölcsődeként viseli a „Mosolygós bölcsőde” címet.


Tovább az archívumra