Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mégis lehet jégpálya

Mégis lehet jégpálya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mégis lehet jégpálya Gyöngyösön az idei téli szezonban. Hiesz György polgármester a novemberi képviselő-testületi ülésen jelentette be, hogy tárgyalnak a Károly Róbert Főiskolával a felsőoktatási intézmény szilikon alapú műjégpályájának városközpontba telepítéséről. A testület előtt a gyöngyösi és az egri főiskola rektora a két intézmény jövőjéről tartott beszámolót, a grémium pedig egyebek mellett döntött a helyi adók jövő évre érvényes mértékéről is. Az ülés elején megemlékeztek a napokban elhunyt Dr.Kömlei Károlyról, a város volt jegyzőjéről, és a párizsi terrortámadás áldozatairól is.

Az ülés napirendje előtt a gyöngyösi és az egri főiskola rektora adott tájékoztatást a két intézmény fúziójáról. A két intézményvezető Helgertné Dr. Szabó Ilona és Dr. Liptai Kálmán hangsúlyozta: az a céljuk, hogy európai mércével mérve is magas színvonalú intézményt hozzanak létre. A rektorok abban is egyetértettek, hogy a létrejövő egyetemnek komoly felelőssége lesz a térség felzárkóztatásában, és ezt fontos feladatként határozták meg.

Hiesz György polgármester a beszámoló végén elmondta: az önkormányzat és a Károly Róbert Főiskola hónapok óta tárgyal arról, hogy a felsőoktatási intézmény Mátrai úti sporttelepén álló szilikon alapú műjégpályát a téli hónapokra a város központjába telepítsék. A városvezető azt mondta: bízik benne, hogy napokon belül megszületik az erről szóló megállapodás, amelyről tájékoztatja majd a képviselő-testületet.

A grémium elfogadta az önkormányzat jövő évi adórendeletét. A helyi adók mértéke 2016-ban nem változik, két ponton azonban módosította a rendeletet a testület. Jövőre azok is mentesülnek a kommunális adó megfizetése alól, akik az év első felében betöltik hetvenedik életévüket, a vállalkozó orvosok pedig 50 százalékos kedvezményt kapnak az iparűzési adó mértékéből.

A képviselő-testület elfogadta a járási tisztifőorvos beszámolóját a város egészségügyi helyzetéről. A beszámolóból egyebek mellett kiderül, hogy a gyöngyösi férfiak körében a legtöbb haláleset a keringési rendszer megbetegedéseire vezethető vissza, míg a nők esetében a különböző daganatos betegségek szedik a legtöbb áldozatot. A 15-64 évesek haláloki tényezőit vizsgálva két területen tárt fel az országos átlagtól való eltérést a Népegészségügyi Hivatal: a Gyöngyösi járásban a légzőrendszer betegségei a férfiak körében az átlagtól mintegy negyven százalékkal kevesebb esetben vezetnek halálhoz, az emésztőrendszer betegségei azonban több mint húsz százalékkal nagyobb arányban fordulnak elő a fiatal férfiak haláloki tényezői között. A beszámoló szerint a lakosságszám – ahogy az ország egészében – Gyöngyösön is folyamatosan csökken, miközben a társadalom elöregedése is jellemző.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 1. rész
09:11
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:04
Reklám
10:06
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
11:10
Operagála 2021. (részlet)
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 2. rész
18:12
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Vidróczki Néptáncegyüttes
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:51
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:05
Világörökség - Lillafüred 
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság