Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mégis lehet jégpálya

Mégis lehet jégpálya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mégis lehet jégpálya Gyöngyösön az idei téli szezonban. Hiesz György polgármester a novemberi képviselő-testületi ülésen jelentette be, hogy tárgyalnak a Károly Róbert Főiskolával a felsőoktatási intézmény szilikon alapú műjégpályájának városközpontba telepítéséről. A testület előtt a gyöngyösi és az egri főiskola rektora a két intézmény jövőjéről tartott beszámolót, a grémium pedig egyebek mellett döntött a helyi adók jövő évre érvényes mértékéről is. Az ülés elején megemlékeztek a napokban elhunyt Dr.Kömlei Károlyról, a város volt jegyzőjéről, és a párizsi terrortámadás áldozatairól is.

Az ülés napirendje előtt a gyöngyösi és az egri főiskola rektora adott tájékoztatást a két intézmény fúziójáról. A két intézményvezető Helgertné Dr. Szabó Ilona és Dr. Liptai Kálmán hangsúlyozta: az a céljuk, hogy európai mércével mérve is magas színvonalú intézményt hozzanak létre. A rektorok abban is egyetértettek, hogy a létrejövő egyetemnek komoly felelőssége lesz a térség felzárkóztatásában, és ezt fontos feladatként határozták meg.

Hiesz György polgármester a beszámoló végén elmondta: az önkormányzat és a Károly Róbert Főiskola hónapok óta tárgyal arról, hogy a felsőoktatási intézmény Mátrai úti sporttelepén álló szilikon alapú műjégpályát a téli hónapokra a város központjába telepítsék. A városvezető azt mondta: bízik benne, hogy napokon belül megszületik az erről szóló megállapodás, amelyről tájékoztatja majd a képviselő-testületet.

A grémium elfogadta az önkormányzat jövő évi adórendeletét. A helyi adók mértéke 2016-ban nem változik, két ponton azonban módosította a rendeletet a testület. Jövőre azok is mentesülnek a kommunális adó megfizetése alól, akik az év első felében betöltik hetvenedik életévüket, a vállalkozó orvosok pedig 50 százalékos kedvezményt kapnak az iparűzési adó mértékéből.

A képviselő-testület elfogadta a járási tisztifőorvos beszámolóját a város egészségügyi helyzetéről. A beszámolóból egyebek mellett kiderül, hogy a gyöngyösi férfiak körében a legtöbb haláleset a keringési rendszer megbetegedéseire vezethető vissza, míg a nők esetében a különböző daganatos betegségek szedik a legtöbb áldozatot. A 15-64 évesek haláloki tényezőit vizsgálva két területen tárt fel az országos átlagtól való eltérést a Népegészségügyi Hivatal: a Gyöngyösi járásban a légzőrendszer betegségei a férfiak körében az átlagtól mintegy negyven százalékkal kevesebb esetben vezetnek halálhoz, az emésztőrendszer betegségei azonban több mint húsz százalékkal nagyobb arányban fordulnak elő a fiatal férfiak haláloki tényezői között. A beszámoló szerint a lakosságszám – ahogy az ország egészében – Gyöngyösön is folyamatosan csökken, miközben a társadalom elöregedése is jellemző.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A három pillangó
09:06
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:16
Reklám
11:19
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:35
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A kiskacsa és a róka
18:08
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja
18:14
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság