Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Advent Kékestetőn

Advent Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyermek- és családi programokkal, valamint Caramel és a Csík Zenekar koncertjeivel várták az érdeklődőket vasárnap a Kékestetőre. A Kékestetői Sícentrum és a Kékes Kutató Mentő Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg az Angyalok tisztásán az Advent a Kékesen című, megyei adventköszöntő rendezvényét. Hagyomány szerint imával és az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét nem csak a karácsonyvárás, hanem a 2015-16-os síszezon is.

Az ország csúcsa vasárnap ismét az ország főterévé vált pár órára. A téli vásár itt már most elkezdődött. A szervezők mátrai forralt borral és egyéb ínyencségekkel várták a Kékesre látogatókat. Például Caramel kiskoncertjével.

A rendezvényt ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadta.

Épp ezért talán soha ennyien nem voltak az Angyalok tisztásán, pedig a csúcsra feljutni a parkolási gondok miatt a szokásosnál is nehezebb volt.

Az adventi hangulatot azonban ez a tény sem ronthatta el. Caramel szívmelengető koncertje után a rendezvény fővédnöke, Horváth László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, arról szólván, hogy ilyenkor nem csak a síszezon nyílik meg, hanem az égi kapuk is, melyeken, ha szerencsénk van, be tudunk lépni. A kékesi advent ugyanis nem csak turisztikai és családi program, hanem olyan rendezvény, amit az advent lelkisége áthat.

Az advent első vasárnapján a nagyszínpadon Juhász Ferenc plébános mondta el az ünneppel kapcsolatos gondolatait, majd az adventi koszorún az egész ország nevében gyújtott lángot. A rendezvény idén a Csík zenekar koncertjével zárult.


Tovább az archívumra