Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi gyertyagyújtás

Városi gyertyagyújtás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. Advent első vasárnapján Juhász Ferenc plébános fogalmazta meg ünnepi gondolatait.

Ünnepi díszbe öltözött Gyöngyös Fő tere és elkészült a betlehem. Vasárnap pedig a hagyományokhoz hűen ünnepi keretek között meggyújtották az első gyertyát is a város adventi koszorúján. A várakozás első vasárnapján Juhász Ferenc mondott beszédet.

– Eddig olyan idilli nosztalgiával meséltem el minden karácsonykor, hogy a betlehemiek bezárkóztak és nem nyitottak ajtót Jézus Krisztusnak és ezért egy istállóban kellett megszületnie. Ma eltűnt belőlem ez az idill. Mert azt élem meg, hogy ma én zárom be a kapuimat és nem tudom, hogy a menekülők között nincs-e ott Jézus – fogalmazott a plébános.

Juhász Ferenc plébános tapasztalatai szerint, egyre többen igénylik, hogy közösen készülhessenek az ünnepekre, ahogy közeledik a karácsony, az emberek egyre inkább közelednek egymáshoz is.

Az ünnepi műsort a Szent Bertalan Templom zsoltározó kórusa adta.

December 6-án délután 5 órakor, advent második vasárnapján Kenyeressy Károly református lelkész mond ünnepi beszédet és gyújtja meg a második gyertyát a város adventi koszorújánál.


Tovább az archívumra