Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítség a családoknak

Segítség a családoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 420 kg tartós élelmiszeradományt gyűjtött össze a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesület az Élelmiszerbank közreműködésével az egyik gyöngyösi szupermarketnél a hétvégén. A felajánlásokat a szervezet 30 családja között osztják szét az ünnepek előtt. A szervezet február óta azon dolgozik, hogy támogassa a családok megélhetését, és képviselje az érdekeiket.

Tészta, liszt, cukor, olaj, konzervek – már az első napon több kilogramm, tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesületnek az Élelmiszerbankkal együttműködve. A szervezet legfontosabb célja, hogy segítsen a nagycsaládosokon, most sincs ez másképp.

– Nagyon boldog vagyok, mert az első félórában már félig megtelt a kosarunk, úgyhogy igen azt tapasztaljuk, hogy az emberek szívesen adnak, ha egy picit is, de ők is érzik azt, hogy szükség van a segítségre, főleg így az ünnepek közeledtével. Látjátok, a kosaraink már lassan telnek meg – mondta Veres Andrea, a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesület vezetője.

A 3 napos akció során közel 420 kg adomány gyűlt össze, melyet mintegy 30 család között osztanak majd szét.

Ez pedig már a Jakab család, akik elsőként kapták meg a tartós élelmiszercsomagot. Krisztián és felesége, Krisztina egy 2 éves, egy 5 éves és egy 11 éves lányt nevel, így egy számukra megfelelő csomagot állítottak össze a szervezők.

Az elkövetkezendő napokban, sorban osztják majd szét az élelmiszereket – tudtuk meg Veres Andreától, aki hozzátette: az egyesület tagjai egész évben azon dolgoztak, hogy segítsék a nagycsaládosokat, és még az ünnepekig egyszer szerveznek adománygyűjtést, a Gyöngyház Plázában.

Most elsősorban azon dolgoznak, hogy egy megfelelő helyet találjanak az egyesület számára – tette hozzá a vezető.


Tovább az archívumra