Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi tanácskozás

Kistérségi tanácskozás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közbeszerzési eljárás módosítása, katasztrófavédelmi felhívás, illetve néhány alapító okirat módosítása mellett a legutóbbi kistérségi ülésen megtárgyalták a Családok Átmeneti Otthona feladatainak további díjazását is. Az ülésen szó esett a települések ki és visszalépéséről is a társulásba.

Egy friss törvénymódosításból adódóan a szociális és gyermekjóléti feladatokat átszervezték, ezért módosítani kellett az alapító okiratot a társulásnak is illetve a Kistérségi Humán Szolgáltató Központnak is. Ezek mellett az idősotthonban a 8 millió forintos gyógyszerfelhasználás várhatóan nem lesz elegendő, így a tagok a közbeszerzési eljárás módosításáról is döntöttek.

Eger város önkormányzata kérte a társulást, hogy a Családok és a Gyermekek Átmeneti Otthonának feladatait Gyöngyös a jövőben ingyen lássa el. Most Eger havi 50 ezer forintot fizet Gyöngyösnek ezért.

A kistérségi társulás tagjai beszéltek a kilépő és visszalépő településekről. Hiesz György arra hívta fel a polgármesterek figyelmét, hogy azon túl, hogy ezek a ki- és visszalépések sok adminisztrációs feladattal járnak, a települések is csak veszíthetnek azzal, ha nem közösen dolgoznak és együttes munkával, összefogással látnak el különböző térségi feladatokat. Az ülésen felhívták a jelenlévők figyelmét, arra is, hogy a települési vízkárelhárítási terveiket is aktualizálják.


Tovább az archívumra