Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borbemutató

Borbemutató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolc bormintát kóstolhattak a nagyrédei újbor bemutatón a meghívottak. Az eseményen az idei év sikereiről és a jövő évi tervekről is beszámoltak a borászat vezetői, valamint az idei termésről és a piaci kilátásokról is szó esett.

A helyi hagyományokból merítve, a nagyrédei Asszonykórus szüreti dalcsokrával kezdődött a borkóstoló. Advent és az újbor párhuzamáról beszélt az ügyvezető, mivel a születés és a várakozás mindkét esetben fontos.

Nehéz aszályos és csapadékhiányos éven vannak túl a termelők, ami a borkészítés nehézségeit is előre vetítette, és egy nehéz szüreti időszak után jutottak idáig a borok- tette hozzá az ügyvezető. Az idei évre a szélsőségesség volt a jellemző, de mégis jobb az évjárat, mint az elmúlt évben- mondta Kállay Miklós a szakmában szaktekintélynek számító professzor.

A szakember véleménye szerint legalább 30 ezer hektár szőlőterület hiányzik hazánkban, ahhoz, hogy versenyképes legyen a konkurens nyugati szőlészetek- borászatok termésátlagaival. A pincékben még legalább 2,4 millió hl van ami az átmenő készletet jelenti, ezzel kiegyensúlyozott a borpiac- tette hozzá Kállay Miklós.

Az idei borok is frissek és a professzor véleménye szerint, az utóbbi 10 év legjobb évjáratát kóstolhatják a borok minőségét illetően.


Tovább az archívumra