Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Online marketing

Online marketing

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Borászok, rendezvényszervezők, könyvtárosok, és befektetők vettek részt a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület online marketingképzésén. Az oktatáson a jelen lévők a weboldalak fejlesztésén kívül a közösségi oldalak használatáról és az elérhető célcsoportokról tájékozódhattak. A képzés célja, hogy a vállalkozások az online platformokon is egyszerűen, és a készülékeken jól láthatóan jelenjenek meg.

Tóth Judit a Mátra Művelődési Központtól érkezett, már aktívan használja a legnépszerűbb közösségi oldalakat, de ahogyan a résztvevők többsége: kíváncsi további online marketingfogásokra. A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület online marketingképzést szervezett tagjai számára, amelynek célja, hogy az internet segítségével minél több emberhez eljuttassák a szervezetek programjaikat, hirdetéseiket.

– A marketingben már egyre inkább az online marketing felé tolódik el a hagyományos, offline marketing irányából az irányvonal és emiatt szeretnénk a tagoknak korszerű, szakszerű tudást átadni – mondta Keresztesi Koppány, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület munkatársa.

A képzést egy webfejlesztéssel és online marketinggel foglalkozó cég ügyvezetője tartotta, aki elmondta, hogy a facebookon 5,2 millió, míg az Instagramon 550 ezer magyar felhasználót lehet elérni és megszólítani. Mákos Szabolcs hozzátette: fontos, hogy a cégek úgynevezett responsive webdesgin-t használjanak, vagyis akár mobiltelefonon, akár asztali számítógépen a megfelelő felbontásban mutassák meg magukat.

– Ha már hirdetünk Facebookon, a látogatóink közel 70 százaléka már mobileszközről érkezik. És ha a mobileszközről érkezve nem megfelelő megjelenésű weboldalt talál a látogató – ahol a teljes információ a rendelkezésére áll -, akkor bizony kárba veszhet a jó része a hirdetésünknek – részletezte.

Mákos Szabolcs azt tanácsolta a résztvevőknek, hogy használják ki a közösségi oldalak interaktív jellegét, hiszen a felhasználók szívesen kommentelnek, de online nyereményjátékokkal még jobban ösztönözhetőek arra, hogy véleményüket a céggel vagy szolgáltatással kapcsolatban másokkal is megosszák.

A TDM jövőre is szervez hasonló továbbképzést, amelynek témáját az eddigi programok visszajelzései alapján határozzák meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság