Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanintézményeket támogattak

Tanintézményeket támogattak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

3,5 millió forint összegű adományt adott át 7 megyei tanintézménynek az ELMÛ-ÉMÁSZ és a Mátrai Erőmű Zrt közös karácsonyi jótékonysági akciójának keretében. Gyöngyösről a Berze Nagy János Gimnázium kapott támogatást, továbbá a Mátrai Erőmű Zrt. másfél millió forintot adott át az Autista Segítő Központnak, az ünnepélyes átadón az érintett intézmények diákjai adtak műsort.

Az ELMÛ-ÉMÁSZ és a Mátrai Erőmű Zrt. karácsonyi jótékonysági akciójának keretében 7 megyei tanintézménynek összesen 3,5 millió forintot ajánlott fel. A cégek most negyedik alkalommal szervezték meg karácsonyi akcióikat.

– A korábbi években sporttevékenységet folytató intézményeket támogattunk, és úgy gondoltuk, ideje kibővíteni a kört, így most főként kiemelkedő tehetséggondozást folytató tanintézményeket segítünk, ezzel még inkább ki tudjuk fejezni szociális érzékenységünket – mondta Bernhard Lüschper, a Mátrai Erőmű igazgatósági elnöke.

Bernhard Lüschper hozzátette: fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, hiszen két sikeres cégről van szó, és amíg pozitívan és biztos lábakon tudják zárni az évet, szívesen segítenek másoknak.

A Mátrai Erőmű Zrt. továbbá másfél millió forinttal segíti a gyöngyösi Autista Segítő Központ munkáját. Kiss Erzsébet intézményvezető azt mondta: az autizmus ellátás sok pénzbe kerül, ezért minden felajánlást nagy örömmel fogadnak.

– Új eszközöket tudunk vásárolni, új autizmus-specifikus eszközöket, amivel megkönnyítjük a kommunikációt, a szociális fejlesztést, illetve a Karácsondi lakóotthonunkba szeretnénk olyan fejlesztéseket végrehajtani, amivel az ott élő fiataloknak a mindennapjait meg tudjuk könnyíteni, illetve otthonosabbá tudjuk tenni a lakóotthont – részletezte Kis Erzsébet intézményvezető.

Az átadó ünnepségen felszólalt Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is, aki üdvözölte, hogy évről-évre a két társaság nagyban hozzájárul az intézmények terheinek csökkentéséhez.


Tovább az archívumra