Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kolping ereklye

Kolping ereklye

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kolping Adolf, a Kolping mozgalom megszervezőjének ereklyéje érkezett Gyöngyösre halálának 150. évfordulója alkalmából, Kövesi Ferenc, a Magyar Kolping Szövetség főprézese jóvoltából. A jubileumhoz kötődően szavaló és hittanversenyt is rendeztek a növendékek számára a Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakiskolában, melynek eredményeit a misét követően hirdették ki.

Örülök, hogy itt ebben a kápolnában mutathatjuk be a legszentebb áldozatot, és örömmel jöttem el közétek, hogy közösen gondoljunk iskolánk névadójára, Kolping atyára. és kérjük az ő áldó, segítő közbenjárását – ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Kövesi Ferenc főprézes, aki Kolping Adolf ereklyéjét a Gyöngyösi intézménybe hozta.

A tárgyi emlék állandó helye Veszprém megyében van, most azonban a jubileumhoz kapcsolódóan minden Kolping iskolába elviszik.

– A Kolping ereklye elindult útjára, az ország összes többi iskolájában már tiszteletét tette, és a mai napon, Kövesi Ferenc a Magyar Kolping Szövetség országos főprézese elhozta nekünk ezt az ereklyét. Annyit érdemes tudni, hogy állandó helye az egyik Kolping iskolában van, méghozzá Pétfürdőn, a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakiskolában – mondta Varga Kálmánné, az iskola igazgatója.

A német katolikus pap célja a munkásifjúság érdekvédelme, valamint keresztény szellemben történő szakmai, családi és társadalmi életre felkészítés volt. A gyöngyösi szakiskola igyekszik ennek megfelelően nevelni diákjait.

– Kolping Adolf olyan pap volt, akin a gyerekeket szerette, méghozzá a szakmát tanuló, kézműves gyerekeket, és a mi gyerekeink olyanok, akik koszorúkat szeretnek készíteni, rajzolni szeretnek, fizikai munkában jártasak és így lelkesen tudtak készülni erre az ünnepségre – mondta az igazgatónő.

A közelmúltban a tanulók és pedagógusok az eseményhez kapcsolódóan különböző versenyeket rendeztek, melyeknek eredményeit a misét követően hirdették ki.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság