Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bőséges a választék

Bőséges a választék

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődött már az idei fenyővásár Gyöngyösön, a városban már több helyen is árulják a karácsonyfának valót. Az alig másfél méterestől, az extra magas fákig, akár 3 métereset is választhatnak. Az idén is a luc, az ezüst és a Nordmann-fenyőkből a legbőségesebb a választék. Az árak a tavalyihoz képest számottevően nem változtak.

Most még bőséges a választék a fenyőfaárusoknál, a városban már több helyen is kínálják a kereskedők a karácsonyfának valót. Szinte mindenhol megtalálható a luc a nordmann és az ezüstfenyő is, szinte tavalyi árakon. Aki most már vásárol az még nemcsak a különböző fajtákból, hanem különböző méretekből is válogathat. Egyelőre azonban még nem indult be a dömping , de azért akadnak már most is vevők.

A legtöbb helyen beárazva árulják a fákat, fajtája mellett számít a magassága, a formája, a lombsűrűsége és az illata is.

A fenyők nem drágábbak tavalyhoz képest: luc métere már 1500 forinttól kapható. De van, ahol az extra magas Nordmann-ért akár 20.000 forintot is fizethetünk.

A Nordmann-fenyőt keresik a legjobban, de sokan az olcsóbb ezüstöt és lucot viszik végül, az ára miatt. A vevők többsége a másfél-kétméteres fákat választják. Itt pedig külön a nyugdíjasokra is gondoltak.

A kereskedők még csak ezen a héten kezdték meg a fenyőfák árusítását, de szinte karácsony napjáig mindegyiknél lehet majd vásárolni, azt ajánlják, ne az utolsó pillanatban vegyék meg a karácsonyfát, hisz akkor már biztos, hogy csak a maradékból választhatnak.


Tovább az archívumra