Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tüntetés

Tüntetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tüntetést szervezett a Bánya és Energiaipari Dolgozók Szakszervezete a hétvégén Gyöngyösön. A BDSZ azért hívta utcára tagjait, mert a Mátrai Erőmű Zrt. nem fizeti ki a szakszervezet által kért és korábban már megszokott év végi eredményességi prémiumokat. A demonstráción több százan vettek részt.

Utcára vonult a bányász és a velük szolidaritást vállaló villamos szakszervezet is szombaton, mert a Mátrai Erőmű Zrt. ez évben nem fizet a bányászoknak év végi eredményességi prémiumot. Pápis László a BDSZ titkára elmondta, a bértárgyalások során kompromisszumra is hajlandóak lettek volna, a menedzsment viszont ennek ellenére sem fizeti ki a körülbelül kétheti prémiumot.

– Elmondtuk, hogy mi meg akarunk állapodni, mi nem demonstrációt akarunk szervezni, hanem tényleg megállapodni. Ahogy elmondtam itt is, elmentünk a falig, meg azon túl is, mert olyan javaslatokat tettünk, tényleg kompromisszumos javaslatokat, amit a munkáltató nem fogadott el és kijelentette, hogy nem kívánja ezt a bérelemet kifizetni év végén – mondta Pápis László.

Medveczki Zsolt a villamos szakszervezet titkára szerint a társaság képes lett volna kigazdálkodni az éves bér két százalékának megfelelő összeget, ezért is fogadták értetlenül a társaság döntését.

– Elismerjük, hogy nehezebbek a gazdasági körülmények, de az idei évben a menedzsment tudja hozni a tulajdonosi elvárásokhoz tartozó adózás előtti eredményeket, amihez mi szoktuk kötni ennek a prémiumnak a kifizetését és mi úgy gondoljuk, hogy méltánytalan a munkavállalók számára, hogy mégis egy jelentős eredmény mellett egyetlen fillér prémium kifizetésére sem fog sor kerülni – fogalmazott.

A szakszervezetek azért tűzték ki erre a napra a demonstráció időpontját, mert a Mátrai Erőmű Zrt. ekkor tartotta volna év végi rendezvényét a művelődési házban, amit végül a társaság nem tartott meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság