Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolcvanasi karácsonyfa

Nyolcvanasi karácsonyfa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mindenki karácsonyfája után felállították és feldíszítették a nyolcvanasi városrész fenyőfáját is. Kovács Zoltán körzeti képviselő és Bús Árpás Zsolt listás képviselő most második alkalommal ünnepelt az itt élőkkel. Az ünnepi faállításon az Egressy Béni Általános Iskola növendékei adtak műsort, az érkezőket meleg teával, és feldíszített hintóval várták.

Karácsonyi énekekkel és mesékkel varázsoltak ünnepi hangulatot az Egressy Báni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai. Bár eddig hó nem esett, a nyolcvanasi városrészen felállított karácsonyfa már az ünnepet idézi. Kovács Zoltán és Bús Árpás Zsolt Jobbikos képviselők most második alkalommal állították fel az itt élők karácsonyfáját, amelyet bárki tovább díszíthet.

– Felkértük a lakókat, hogy, ha bárki erre jár, van otthon egy dísze, egy fölösleges dísze, vagy egy olyan dísze, amit szeretne, hogy a közös fánkon fent legyen, akkor nyugodtan, bármikor elhelyezheti egészen az ünnepek kezdetéig – mondta Kovács Zoltán.

A képviselők tavaly indították útjára hagyományteremtő szándékkal a nyolcvanas karácsonyfa állítást, amelyre idén többen érkeztek, és Bús Árpád Zsolt képviselő szerint ebben az évben már igazi karácsonyi hangulat lepte el a városrészt.

– Az elmúlt időszakban a nyolcvanasra jellemző volt az, hogy semmilyen ünnepi hangulat nem volt jelen ebben a lakónegyedben. Idén már díszkivilágítást is kapott, és másodjára tudtunk fenyőfát állítani, jóval nagyobbat, mint tavaly, és nem akarom elkiabálni, de már most a tapasztalataink azok, hogy a rendezvény elején majdhogynem dupla annyian vannak, mint tavaly – sorolta.

Sokan együtt énekeltek az Egressy Béni Általános Iskola tanulóival, akik a város több pontján is előadják karácsonyi műsorukat.

– Minden évben szerepelünk, tehát szoktunk a rákligásoknak, a Hajléktalanszállóba, családsegítőbe, a kórház krónikus osztályán is, tehát mi egy ilyen önkéntes osztály vagyunk, akik nagyon sokat szerepelünk, és nagy lelkesedéssel készülünk minden alkalommal, minden évben erre az eseményre – mondta Benicsné Szatmári Magdolna, az iskola tanára.

Az utcákat egy ünnepi díszbe öltöztetett lovas hintó járta, amelyre ugyan úgy, mint tavaly, idén is bárki felülhetett.


Tovább az archívumra