Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Luca napi vigasságok

Luca napi vigasságok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Luca napi vigasságokat tartottak a hét végén Gyöngyöstarjánban. Az adventi időszakban szervezett közösségi ünnepségen hatszáz liter forralt bort főztek a helyi borászok boraiból, de a település vezetője szerint a közös ünneplés jó alkalom volt arra is, hogy az év végi hajtás után egy kicsit a karácsonyra is készüljenek.

Tíz év óta rendeznek Luca napi vigasságot Gyöngyöstarjánban, ahol idén is megtelt a művelődési ház előtti tér a falu lakosságával. A színpadon ez alkalommal is főként adventi előadásokkal várták a közönséget, de a mára hagyománnyá váló forralt bor főzés sem maradt ki a műsor programjából.

– Elsősorban nem a borivásról szól az egész, ez inkább egy csalogató valami, hanem itt az együtt ünneplésről, az advent megünneplése, várjuk az év végét és megpróbáljuk kifújni magunkat az utóbbi napokban – mondta Nagy Károly polgármester.

Az ünnepi hangulattal azonban jól megfért az a hatszáz liter forralt bor is, amit a gyöngyöstarjáni borászok termékeiből főzött Nagy Zoltán királyi főszakács.

– Helyi borászok adták a borokat. Ebben van az Irsai Olivértől elkezdve száraz bor, félédes bor, vörös bor , fehér bor, tehát minden féle bor. Úgy gondolom, hogy ennek a jelentőségét kell nézni. Ugye vagy fehérborból, vagy vörösborból szoktuk csinálni a forralt bort, ez egy kicsit ilyen vegyes lesz – ismertette.

A hideg idő ellenére több százan látogattak ki a rendezvényre, volt olyan is, aki rendszeresen részt vesz a Luca napi vigasságon.

A szervezők azt ígérik, hogy a hagyomány jövőre is folytatódik, így aki idén lemaradt a programokról, az jövőre biztosan részt vehet az adventi rendezvényen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság