Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogass, hogy fejlődjek

Támogass, hogy fejlődjek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Támogass, hogy fejlődjek!” című uniós pályázatot nyert a Gyöngyösoroszi Általános Iskola. A pályázat 12 millió forintból valósult meg, amelynek célja többek között a gyerekek tehetséggondozása, a környezettudatos szemlélet kialakítása és a hátrányos helyzetű gyerekek esélykülönbségének kiegyenlítése volt.

Játékszakkörön a gyöngyösoroszi Árpád Fejedelem Általános Iskola alsósai. Ez a szakkör is abból a 12 millió forintos uniós pályázatból valósulhatott meg, amelyet az intézmény májusban kezdett el. A projekt célja elsősorban a hátrányos helyzetű gyerekek esélykülönbségének kiegyenlítése volt, illetve a társadalmi leszakadás megakadályozása.

Itt pedig már tornaórán játszanak a gyerekek, ezeket a sporteszközöket is, ebből a pályázati pénzből szerezték be. A hat hónap alatt a gyerekek különböző programokon vehettek részt. Szerveztek nekik egészséghetet, családi napot, kosárfonást és kulturális programokat is. A legsikeresebb azonban a nyelvi szakkör mellett, ez a készségfejlesztő játékokkal indított foglalkozás volt.

A gyerekek itt játszva tanulnak. Gyakorolják a szabályokat, a számolást, a színeket is.

A pályázat keretein belül két pedagógus Egészséges életmód illetve Konfliktuskezelés témájú tanfolyamot is sikeresen elvégzett – tudtuk meg az igazgatótól.


Tovább az archívumra