Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ezüstvasárnapi koncert

Ezüstvasárnapi koncert

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy több mint négy évtizedes – még a Muzsikus Céh Leánykar által elindított – hagyományt folytatott a Cantus Corvinus Vegyeskar, amely megrendezte 32. ezüstvasárnapi hangversenyét. A Szent Bertalan templomban adott koncerten többek között Kocsár Miklós, Britten és Bárdos Lajos művei hangzottak el.

Kocsár Miklós Jubilate deo című kórusművét énekelte a Cantus Corvinus Vegyeskar ezüstvasárnapi hangversenye első számaként. Arra emlékeztetve a hallgatóságot, hogy az ezüstvasárnap egyben az öröm vasárnapja, amikor az adventi koszorún is az örömöt jelképező rózsaszín gyertyát gyújtják meg. Tavaly a kórus nagy sikerrel mutatta be Britten Ceremony of Carols című művének négy tételét. Idén szerettek volna még legalább kettő új tételt megtanulni belőle, de a szereplések miatt már nem volt rá idejük, így most a korábbi négy tételt adták elő.

Az angol nyelvű kórusműveket a kórus tagjai szívesen éneklik, ezért mos ezekből állították össze a koncert törzsanyagát. Igazi meglepetés volt a közönségnek a szólisták blokkja.

Az angol karácsonyi énekek után a karácsonyi koncertjeikről elmaradhatatlan Bárdos feldolgozásokat is elénekelték. Sok pihenésük pedig ezután sem lesz. Januárban kezdik a próbákat és az új évben többek között Bach 21. kantátáját szeretnék felújítani. Mind a négy évszakban lesz jövőre is koncertjük, szeptemberben pedig egy svájci kórust látnak majd vendégül. Amennyiben a város felkéri őket, úgy a városnapi koncerten is szívesen közreműködnek, mondta el Holló Erzsébet, aki azt is megerősítette, hogy mármost el kezdték tervezni a jövő karácsonyi koncertjük programját.


Tovább az archívumra