Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi karácsony

Városi karácsony

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön már elkezdődött a karácsony. Pénteken rendezték meg ugyanis a városi karácsonyi ünnepséget a Szent Bertalan-templomban, ahol az Arany János Általános Iskola tanulói adtak műsort. Karácsonyi köszöntőjében Hiesz György polgármester és Juhász Ferenc kanonok plébános egyaránt a szeretet, a család és az összefogás fontosságát hangsúlyozta, majd közösen gyújtottak gyertyát a város karácsonyfáján.

Az Arany János Általános Iskola diákjai adtak műsort az idei városi karácsonyi ünnepségen, melyen Hiesz György polgármester is köszöntötte a megjelenteket. A város vezetője ünnepi beszédében a városban megvalósult együttműködés fontosságát hangsúlyozta, s beszélt arról is: a mai nehéz időkben – elég csak a menekült-kérdésre gondolni – sokszor mást diktál a szív és mást az ész. Mint mondta: azt kívánja mindannyiunknak, hogy ne, vagy minél kevesebbszer kelljen megélnünk ezt a nehéz konfliktust, nevezetesen, hogy dönteni kelljen: a szívünkre, vagy az eszünkre hallgassunk-e.

Juhász Ferenc plébános-kanonok köszöntőjében arról beszélt: manapság mintha a mindennapok rácáfolni látszanának Szent Pál mondatára, mely szerint a szeretet végtelen. Úgy vélte: mintha a szeretet helyét egyre gyakrabban és egyre mélyebben venné át a harag a szívekben. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy az ünnep legyen alkalom arra is, hogy \”fordítsák át\” a szívükben esetleg meglévő haragot szeretetté.

Az ünnepségen ezután az Arany János Általános iskola 6. a osztályos tanulóinak betlehemesét láthatta a közönség.

A műsort követően karácsonyi dalokat énekelve a tömeg a templom előtti térre vonult, melyet csillagszórókkal világítottak meg. Itt Kárpáti Kázmér alsóvárosi plébános áldáskérő szavait hallgatták meg.

Az ünnepség zárásaként meggyújtották a gyertyákat a mindenki karácsonyfáján.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-21 )

Tovább az archívumra