Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Évértékelő és díjátadó

Évértékelő és díjátadó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városi karácsonyi ünnepséget követően átadták a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Gyöngyös önkormányzata által létrehozott Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, immár 11. alkalommal. Az elismerést a városban és a térségében működő kiemelkedő tevékenységet végző cégek, vállalkozások kaphatják meg. Idén a K & V nemzetközi fuvarozó kft., a Szekrényes és Társa Kft., valamint Sári Mária Andrea fodrász vehette át a plakettet és az oklevelet.

Az ünnepségen, melyre a zeneiskola dísztermében került sor, Hiesz György polgármester értékelte az évet, kiemelve, hogy a különböző politikai erők között megszületett a város érdekében történő összefogás. Problémaként emelte ki, hogy fogy a város lakossága, az elöregedés, az elvándorlás folytán. Utóbbi különösen a szakképzettek esetében fájó.

Csodára várni nem érdemes, hangsúlyozta Hiesz György. Nekünk kell kezelni a kihívásokat. Ez helyi szinten nem is működik rosszul. Amiben a városnak, a cégeknek, intézményeknek lépniük kell, az egy új alapokon létező szakképző iskola működtetése, és egy felsőfokú műszaki képzés bevezetése. A polgármester az évértékelő után díjakat adott át. Bánhidy Péterrel, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével együtt idén elsőként egy olyan cégnek adhatták át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, amelyik Markazról indult és mindössze 4 éve telepedett meg a városban. A K & V Trans 26 évvel ezelőtt egy járművel kezdte.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet kapott a Szekrényes és Társa Kft. Õk fotó-optikai cégként indultak, de mára több más szolgáltatást is bevezettek. Magyarországon harmadik optikai vállalkozásként kezdtek el hallásvizsgálattal és hallókészülék forgalmazással is foglalkozni, legutóbb pedig a cukorbetegek szemvizsgálását kiszolgáló funduskamerás szűrőállomást létesítettek.

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy díjazzák az idei év legkiemelkedőbb sportolóit is. Az év sportolója díjat Szekrényes Zsolt szenior örökös magyar bajnok teniszező, az év edzője díjat Vaszkó Viktor úszóedző, az év sportközössége díjat pedig az Energia SC magyar bajnok strandlabdarúgó csapata kapta meg.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-21 )

Tovább az archívumra