Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Polgrőr évzáró

Polgrőr évzáró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Évzáró vacsorát és évértékelőt tartott a hétvégén a gyöngyösi polgárőr egyesület. Az ünnepi rendezvény jubileum is volt egyben, hiszen idén 25 éves évfordulóját ünnepli a szervezet. Az egyesület vezetője elmondta, annak ellenére, hogy kevesebb szolgálati időt töltöttek az utcákon, jó évet zártak.

Hagyományosan évzáró vacsora kíséretében zárta 2015-öt a gyöngyösi polgárőr egyesület. Huszár András elnök szerint eredményes évet zártak, mert a polgárőrök létszáma 42-ről 49-re emelkedett, így több terhet tudtak levenni a rendőrség válláról többek között akkor is, amikor a migránsválság miatt több rendőrt máshová vezényeltek.

– Õriztük a buszmegállót reggel hattól este hatig, este hattól reggel hatig rendőrökkel. Állandó jelenlétek voltak. Voltak a szüreti napok, mint nagyobb rendezvény, kézilabda meccsek, amiken részt veszünk, bornapok meg a hétvégi szolgálatok – sorolta Huszár András, az egyesület vezetője.

Balogh Tibor rendőrkapitány szerint az idei évben is jó volt az együttműködés a rendőrség és a polgárőrök között, ennek is köszönhető, hogy továbbra is jó a közbiztonság a városban.

– Ahhoz hozzájárultak, hogy csökkent a bűncselekmény szám, főleg a közterületi bűncselekményszámra gondolok és a nyomozáseredményességünk is igen szépen alakult. Azt kell mondanom, hogy hosszú évek során mindig is 50 százalékos eredményességet tudtunk elérni. Ezt idén is el tudtuk érni és ebben nagyon nagy szerepet játszik az, hogy a polgárőrség áldozatos munkát végez – hangsúlyozta a városi rendőrkapitány.

A rendezvényen jelen volt a Heves Megyei Polgárőrség Gyöngyös térségi koordinátora is, aki kiemelte, hogy a gyöngyösi szervezet, ha nem is a legnagyobb, de a legjobbak között van a megyében.

Az évzárón elismerő okleveleket nyújtottak át azoknak, akik kiemelkedő tevékenységükkel segítették a polgárőrség munkáját és átadták az év polgárőre díjat is, amit idén Bárdos Ferenc kapott meg.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-21 )

Tovább az archívumra