Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Évértékelő

Évértékelő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy Jobbik és egy Fidesz által vezetett vizsgálóbizottság létrehozását szorgalmazza a parlamentben Vona Gábor a Jobbik elnöke. A politikus ezt azután kezdeményezte, hogy a miniszterelnök egy kérdésre úgy felelt: a Jobbik bűnözőkből áll. Vona Gábor ezt súlyos rágalomként értékeli és a legfőbb ügyészhez fordult- ezt legutóbbi sajtótájékoztatóján jelentette be. Ezen kívül a pártelnök értékelte a gyöngyösi jobbik éves munkáját is.

Azonnali kérdést intézett Vona Gábor a Jobbik elnöke a miniszterelnökhöz. Arra volt kíváncsi, hogy Habony Árpád, Andy Vajna és Mészáros Lőrinc mi okból gazdagodott meg hirtelen. Vona Gábor gyöngyösi sajtótájékoztatóján elmondta: érdekelte, hogy a megfelelő szakmai tudás miatt, vagy a kormánypárt támogatása miatt lettek tehetősebbek ezek az emberek. A miniszterelnök válaszát azonban rágalomnak tartja a Jobbik elnöke.

– A miniszterelnök úrnak sajnos a válasza az kitérő volt, sőt azzal vádolt meg bennünket, hogy bűnözők vannak a jobbikban, amit egy nagyon súlyos rágalomnak tartok, éppen ezért a legfőbb ügyészhez fordultam, hiszen, amennyiben a miniszterelnök úrnak ilyen információi vannak, akkor neki kötelessége lenne feljelentést tenni, amennyiben nem tesz feljelentést, akkor nem értem, miért vádol bennünket – mondta.

Mivel Orbán Viktor a Jobbik esetleges orosz támogatásairól is gyakran kérdezi Vona Gábort, a pártelnök felállítana egy, a Jobbik és a Fidesz által vezetett vizsgálóbizottságot az ügyek tisztázása érdekében.

Vona Gábor sajtótájékoztatóján értékelte a gyöngyösi Jobbik éves munkáját is. Azt mondta: a 2014-es választás sikeres volt a térségben is a párt szempontjából, de így is nehéz helyzetbe került Gyöngyös. Az elnök azt mondta: örömmel látta, hogy a különböző pártok együtt tudtak működni a város életében, és bízik abban, hogy ez a továbbiakban sem fog változni.

– A jobbikos képviselők, akik bizalmat kaptak a maguk körzetében, helyt állnak, és nem csak hogy helyt állnak, hanem példamutató módon, aktívan dolgoznak a kerületükben, folyamatosan igyekeznek az ott élők javára, boldogulására, szolgálni, tenni – mondta.

Vona Gábor szerint Gyöngyös fejlődésre van ítélve, és ehhez továbbra is minden segítséget megad.

A pártelnök a hétvégén, a Mátrafüredi ünnepségen is részt vett, ahol meggyújtotta az utolsó, negyedik gyertyát az adventi koszorún.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-21 )

Tovább az archívumra